Ακρωτήρι της Σχίζας – Mιά πεζοπορική διαδρομή στον Παράδεισο VIDEO

Τρομακτικά απόκρημνα βραχια βυθίζονται στα γαλανά νερά του Ιονίου Πελάγους. Έδαφος τραχύ, κατηφορικό και μερικώς δασωμένο, γεμάτο άγριους θάμνους και μυρωδιά μεθυστική θυμαριού. Νερά άλλοτε γαλήνια και άλλοτε αφρισμένα και πελώρια να μαγεύουν με τον θόρυβο την στιγμή που ξεσπούν την μανία τους στην στεριά και σκαλίζουν ασταμάτητα τα τεράστια βράχια δίνοντας τους μορφή και σχήματα.

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες που συναντά όποιος επισκέπτεται το Ακρωτήρι Σχίζα στα Κηπούρια…

Γαλήνη και θαυμασμός από το τοπίο… Ακρογιαλιές παρθένες με μοναδική πρόσβαση από την θάλασσα. Παντοντινοί επισκέπτες οι γλάροι να απολαμβάνουν αυτή την παραδεισένια ομορφιά….  Κρημνώδεις ακτές με λευκούς ασβεστολίθους να δημιουργούν αυτές τις ακρογιαλιές και να τις ντύνουν με εξωτικά χρώματα. Γαλαζοπράσσινα χρώματα.

 

Ένα μονοπάτι προσεγμένο, καθαρό ξεκινά από την Μονή Κηπουραίων και καταλήγει κάτω στο Ακρωτήρι της Σχίζας. Μιά διαδρομή όμορφη που διεγείρει το μυαλό και αυτό ξεκινά να πλάθει ιστορίες… Μονοπάτι που περνά μέσα από περνάρια, δένδρα που έχουν σχηματίσει μιά κρυψώνα έτσι ώστε ούτε ο ήλιος να μην μπορέσει να τρυπώσει… Δροσιά και σκιά… Μιά μικρή στάση… 

Και συνεχίζεις… Σαν άλλος εξερευνητής…. Και επιστρέφεις αφού χορτάσει κάθε κύτταρο σου αυτήν την άγρια μα και γαλήνια, ταυτόχρονα, ομορφιά, γεμάτη ενέργεια…. Λίγο πριν αποχωριστείς αυτόν τον παράδεισο, κάνεις μιά στάση στα κιόσκια της Μονής και αφήνεις το βλέμμα να πλανηθεί στον ορίζοντα… Στο απέραντο γαλάζιο και κλείνεις την μέρα και την βόλτα σου, αποχαιρετώντας και τον ήλιο ο οποίος χαρίζει εντυπωσιακά το τελευταίο φως του βάφοντας πορφυρό τον ορίζοντα…

Το καλύτερο; Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ενοχλήσει αυτήν την ηρεμία, καθώς κινητά και ίντερνετ δεν έχουν σήμα… Μιά καθημερινότητα γεμάτη ένταση, απαιτεί λίγες στιγμές χαλάρωσης. Πάρτε νερό, ενημερώστε κάποιον που θα πάτε (αν πάτε μόνος/μόνη) και απολάυστε την βόλτα σας.

Α.Χαριτάτου