Στ. Σπαθης «Νεα Πνοη» | «Επιμελητηριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μονο το Αργοστολι»

Μας ρωτάνε πολλοί τι θα κάνει το Επιμελητήριο για την περιφέρεια της Κεφαλονιάς, και πολύ καλά κάνουνε. Αλήθεια είναι ότι, πάντα τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα είναι ευνοημένα και η περιφέρεια «ριγμένη».
Πρόθεσή μας, έχοντας ήδη δεσμευτεί σε αυτό, τόσο στους επαγγελματίες της Ιθάκης όσο και στους υποψηφίους του συνδυασμού που προέρχονται από την περιφέρεια, είναι καταρχάς να υπάρχει μόνιμος αντιπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην Ιθάκη σε γραφείο ώστε να είναι άμεση η επαφή των επαγγελματιών της Ιθάκης με το Επιμελητήριο, είναι να πραγματοποιούνται συμβούλια ΚΑΙ στην περιφέρεια, δηλαδή στη Σκάλα, το Ληξούρι, το Φισκάρδο και τη Σάμη για να μπορούν οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών να εκφράζονται άμεσα στο ΔΣ του επιμελητηρίου καταθέτοντας προτάσεις και εκθέτοντας τα προβλήματά τους.
Η πόρτα του Επιμελητηρίου θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους και εφόσον σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αυτό συνεπάγεται οφέλη για την περιφέρεια, εκεί που βρίσκεται η πλειονότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.
Επίσης να τονίσουμε ότι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου τοποθετούνται σε θέσεις κλειδί στην τοπική μας κοινωνία, όπως στο Λιμενικό Ταμείο και αυτό σημαίνει ότι στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι φορείς του τόπου το Επιμελητήριο θα έχει φωνή δυνατή για τα συμφέροντα του τόπου και των επαγγελματιών.

Εκ του Γραφείου Τύπου
Της Νέας Πνοής