Με την Μαντολινάτα Κουνόπετρας, παιχνίδι, ποπ κορν, η γιορτή λήξης στην Ιακωβάτειο

Μπορεί το κτήριο της Ιακωβατείου να παραμένει ερμητικά σφραγισμένο λόγω ρωγμών, μα ο Κήπος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, δεν χάνει ευκαιρία για να γεμίσει από χαρούμενες παιδικές φωνές, μουσική, ζωγραφιές και χαμόγελα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Βιβλιοθήκη μας συμμετέχει κάθε καλοκαίρι στις καλοκαιρινές δράσεις που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ένωσαν τις δυνάμεις τους.

“Ενα πανελλήνιο παιχνίδι που ξεκίνησε 15 Ιουνίου έληξε χτες Παρασκευή. Σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα! Και μέσα σε όλα αυτά τα σημεία εθελόντριες της Εκπαίδευσης στο Ληξούρι, καθοδηγούσαν τα παιδιά. Ταξίδεψαν μαζί τους, τα δίδαξαν μα έμαθαν και από αυτά.

Και όλα αυτά σε ένα προκάτ και σε έναν Κήπο πασίγνωστο στον κόσμο. Στον Κήπο της Ιακωβατείου.

Μην ξεχνάμε τις «δυνάμεις» της Βιβλιοθήκης μας. Πέτρος Πετράτος-Δώρα Ζαφειράτου-Βάσω Μαθιουδάκη.

Μιά υπέροχη γιορτή η χτεσινή στην οποία συμμετείχε και το τμήμα της Μαντολινάτας του Π.Σ. «Κουνόπετρα». Μιά υπέροχη γιορτή με γεύση καρπουζιού…

Και φυσικά όπως κάθε φορά οι άνθρωποι της Ιακωβατείου δεν ξέχασαν τους εθελοντές εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν όλο το καλοκαίρι στις δράσεις. Βιβλία και δωράκια είχαν οι τσαντούλες που τους μοίρασε η κα Ζαφειράτου.

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης μας συνεχίζονται… Προσεχώς θα ενημερωθούμε για τα σχέδια που θα υλοποιηθούν κατά τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης μας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Ληξουρίου, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία του Σχολείου με την Ιακωβάτειο σε δράσεις.

Μέχρι τότε, μην σας φοβίζει ο καιρός… Καλοκαίρι είναι ακόμα…

Απλά την Δευτέρα ξεκινά η σχολική χρονιά. Επιστροφή στα θρανία…