Επίσκεψη και συναντήσεις εργασίας του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευτύχιου Ζουριδάκη στη Κεφαλλονιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ευτύχιος  Ζουριδάκης ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση των σωματείων και εκπροσώπων όλων των κλάδων των τεχνικών επαγγελμάτων της Κεφαλονιάς, παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και εκπρόσωποι των τεχνικών κλάδων των ηλεκτρολόγων, των υδραυλικών, των ψυκτικών, των χειριστών μηχανημάτων έργου, επίσης εκπροσωπήθηκε ο κλάδος  των Μηχανικών του Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης  (ΕΕΤΕΜ) που έχει άμεση σχέση με τα τεχνικά επαγγέλματα. Στη συνάντηση είχαν κληθεί μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) του τμήματος της Κεφαλονιάς. Παρέστησαν δε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήριος Κουρής, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου, που απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό με έμφαση στο ρόλο των  τεχνικών επαγγελμάτων στην πρόοδο των νησιών μας, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσής Ανάπτυξης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Ο κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης μετά από χαιρετισμό γνωριμίας, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε εκτενώς στην πληροφόρηση που είχε από τις προηγηθείσες συσκέψεις του με εκπροσώπους σωματείων στην Κέρκυρα σχετικά με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους κλάδους των τεχνικών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι δόθηκε λύση από την παρούσα Περιφερειακή  Αρχή στο πρόβλημα της μη λειτουργίας για ενάμιση χρόνο  του εξεταστικού κέντρου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, που πραγματοποιεί εξετάσεις υποψηφίων επαγγελματιών, εξοφλώντας  προηγούμενες οφειλές και έχει ως αποτέλεσμα την άμεση επαναλειτουργία του. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από 26/02/2024.

Στη συνέχεια έγινε από τους εκπροσώπους των τεχνικών κλάδων αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων και θεμάτων που τους απασχολούν, για τα οποία μετά από εκτενή συζήτηση στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, αφού έγινε καταγραφή τους δόθηκε υπόσχεση για κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσής τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και στο τέλος της ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης υποσχέθηκε την επανάληψή της στο άμεσο μέλλον.

Σε δήλωση του ο κ. Ζουριδάκης ανέφερε «Κατά την επίσκεψη μου στη Κεφαλονιά συναντήθηκα με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Σωτήριο Κουρή και κ. Παπαναστασάτου Ελένη, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαληνίας κ.κ. Δημήτριο, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μπούμη Ιωάννη, στο Δήμο Κεφαλληνίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιλιμίδο, με τους οποίους είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις, εφ όλης της ύλης σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Τόσο η Περιφέρεια, όσο και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τακτικά τις συναντήσεις εργασίας και επαφές με τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, καταγράφοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και από κοινού να βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις».

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ

Δημοφιλή

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στη συναυλία με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Stelios Magalios/Στέλιος Μαγαλιός και τους Έξω Φρενων /...

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των σπηλαίων

Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας τωνΣπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, το οποίο...

Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών...

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Τιμούμε σήμερα τους Ναυτικούς μας, απόμαχους και ενεργούς.Τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες,αψηφώντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους.Ανάμεσά τους ξεχωριστή...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων