Επιτυχημένη η περιπατητική δράση της ΕΦΑ Κεφ/νίας σε Άγιο Αντώνη & Άγιο Γεώργιο VIDEO

Μεγάλη η σημερινή συμμετοχή στην περιπατητική δράση που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Ληξουρίου.

Περπατήσαμε στον λόφο του Αγίου Αντωνίου Παρισσάτων και στον λόφο του Αγίου Γεωργίου Ριφίου, στα πλαίσια των “Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών” του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είχαμε την ευκαιρία μέσα από την καθοδήγηση και τις αναφορές των Αρχαιολόγων μας κα Ελένη Παπαφλωράτου και κα Ευφροσύνη Τζανετάτου, αλλά και τις παρεμβάσεις του Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθακης κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη, να δούμε και να μάθουμε για τους δύο μυκηναϊκούς τάφους και τον Ναό μεταβυζαντινών χρόνων, στον Άγιο Αντώνη, καθώς και των ναών και των κτιρίων βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων , αλλά και του σχολείου του 19ου αιωνα, ερείπια των οποίων βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τις σημαντικές ανασκαφές και τους μυκηναϊκούς τάφους που βρίσκονται και στην περιοχή της Κοντογεννάδας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με κέρασμα ριγανάδα στο Ατσουπι στο Ρίφι, από τον Δήμο Ληξουρίου.

Αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή και στήριξη στο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από τον Δήμαρχο Ληξουριου κ. Γιώργο Κατσιβέλη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γρ. Γρηγορακάκης.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της ΕΦΑ Κεφαλληνίας και Ιθακης, στηρίζοντας τις εργασίες ανάδειξης και πολιτισμού της Υπηρεσίας.

Αξιόλογη, πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη η σημερινή δράση και ευχόμαστε να ακολουθήσουν αντίστοιχες στο μέλλον

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ληξουριου – VIDEO (δηλώσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=qL2B8KR2vKc Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε σήμερα από νωρίς το πρωϊ η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα...

Αποφάσεις 3ης συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” 2021-2027 – Επισκέψεις σε έργα

EIΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» Κέρκυρα, 6-6-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην Κέρκυρα η3 η  συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «ΙόνιαΝησιά 2021-2027» με...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024 ΣΤΑ ΚΕΠ

 Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός ( 6ήμερες διακοπές) Εκδρομικό Πρόγραμμα ( 4ήμερες διακοπές ) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ( 16ήμερες διακοπές ) Δωρεάν Παροχή Βιβλίων...

Έρχεται ο 10ος αγώνας δρόμου Φωκάτων-Λακήθρας

10ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΩΚΑΤΩΝ-ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργανώνει τον  10ο  αγώνα δρόμου...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων