Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με αφορμή:

  • Την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
  • Την συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της 

σας προσκαλεί

στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου PALATINO στο Ληξούρι.

Θέμα εκδήλωσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

Η επιλογή του θέματος έγινε επειδή ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» έχει ένα μεγάλο μητρώο εθελοντών και χορηγών που εάν δεν υπήρχαν θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε αυτή τη την στιγμή δύο  Δομές στο Ληξούρι και να ετοιμαζόμαστε για μια 3η.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε αυτό που είπε ο Nelson Madela «Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει….»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ενδιάμεσα των ομιλητών θα βραβεύονται εθελοντές – χορηγοί. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον την εκδήλωση να παρακολουθήσουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Γερμανία και στην Βρετανία λίγο πριν αποφοιτήσουν οι μαθητές από την Β’/Βάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτικό να κάνουν εθελοντισμό σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα. Στις εισηγήσεις θα υπάρχουν σχετικά παραδείγματα, πχ. μαθητής από το Ανόβερο της Γερμανίας θα κάνει εθελοντισμό τον Φεβρουάριο στο ΚΔΗΦ της Ένωσης.

Ελπίζουμε ότι στις 2 Δεκεμβρίου θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό απόγευμα πλημμυρισμένο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ελπίδας!

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος Ελεύθερη!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου Σοφία Λασκούδη

«Εθελοντισμός και Αναπηρία»

3 Δεκεμβρίου 2023 (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία)

10 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»

                 Χαιρετισμοί- Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο  της Ένωσης  «Υπερίων» κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

                Εννοιολογικό- Νομικό- Θεσμικό Πλαίσιο Εθελοντισμού στην Ελλάδα. Ο  Εθελοντισμός σε δομές κοινωνικής φροντίδας. Ομιλήτρια: Στεφανία Φούσκα (Διδάκτωρ ειδικής αγωγής και συμβουλευτικής)

Βραβεύσεις εθελοντών – χορηγών

                Αναγκαιότητα Εκπαίδευσης Εθελοντών και πρακτική εφαρμογή σε Σ.Υ.Δ. και Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. Υπερίων». Εισηγήτρια: Εύα Αλεξανδράτου (Κοινωνικός Λειτουργός, MSc Εγκληματολoγίας, Υπεύθυνη λειτουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ»)

Βραβεύσεις εθελοντών

                Παράδειγμα καλής πρακτικής για την ζωηρή ενθάρρυνση του εθελοντισμού στο σχολικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Εισηγητές: Σοφία Λασκούδη (Μέλος του ΔΣ της  Ένωσης) και Θοδωρής Μάργαρης (Κοινωνικός Λειτουργός- ΚΔΗΦ)

  Βραβεύσεις εθελοντών

                  Ο εθελοντισμός  πυξίδα ζωής.

Βιωματική εμπειρία του εθελοντισμού σε παιδιά και ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία. Ομιλητής: Ισίδωρος Λαψάτης (Πολιτικό Τμήμα για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Βιωματική εμπειρία του εθελοντισμού σε ενήλικες Α.μεΑ. της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Ομιλητής: Χαράλαμπος Αραβαντινός – Σιμωνέτος (Πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, MSc Πολιτικών επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνής και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και Πολιτική)

Βραβεύσεις εθελοντών

                 Ανοιχτός διάλογος – Ο Εθελοντισμός ως στάση ζωής. Συντονίστρια: Γεωργία Μιχαήλ ( Εργοθεραπεύτρια ΚΔΗΦ).

Βραβεύσεις εθελοντών

                 Συμπεράσματα – Κλείσιμο εκδήλωσης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντονίζει η Δώρα Χωραΐτη (Ψυχολόγος του ΚΔΗΦ «ΥΠΕΡΙΩΝ»).

Δημοφιλή

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων του Δήμου μας

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων της Παιδικής Χορωδίας Ληξουρίου & Αργοστολίου, καθώς και της γυναικείας και αντρικής χορωδίας του Δήμου Ληξουρίου, τα οποία...

Ξεκινά το ταξίδι της Ιακωβατείου – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2024: «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ: ΜΑΘΑΙΝΩ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΖΩ …» Την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου...

Το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτομοτοποίησης του συστήματος του δημοτικού φωτισμού του Δήμου μας που μόλις...

τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων

Το κέντρο κοινότητας του Δήμου Ληξουρίου με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κ. Αδαμαντίας Καμινάρη δημιούργησε τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων!!Κάτι...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων