Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ. ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ

Για τις ανάγκες του άρθρου αυτού και μόνο

το Αργοτέτοιο θα αποκαλείται “Αργοστόλι”

Τον τελευταίο καιρό είχαμε δύο χαρακτηριστικά δείγματα της λειτουργίας και ποιότητας της Κεφαλληνιακής τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το πρώτο, η παρουσία και «παρρησία» του Αντιδημάρχου Δήμου Αργοστολίου κ. Τσιλιμιδού, που φύτρωσε σαν ραπανάκι σε μία καθαρά ληξουριώτικη εκδήλωση, στο θέατρο του Αργοστολίου «Κέφαλος», για να πει ότι το εν λόγω θέατρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον λόγω της μετάθεσης δύο τεχνικών του στον Δήμο Ληξουρίου.

Το δεύτερο, η ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου, ότι σταματάει από 1/4/2024 να υποστηρίζει διοικητικά την Υπηρεσία Δόμησης των Δήμων Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, λόγω ελλείψεως προσωπικού.
Το πρώτο δείγμα, μάλιστα, είχε ως συνέχεια και μια δραματική ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου -που λίγο έλλειψε να στείλει τον κόσμο στα καταφύγια- για ματαίωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «λόγω μη αναμενόμενων εξελίξεων»!!!!
Μα -επιτρέψτε μου να το πω- αν η στάση του Δήμου Αργοστολίου ήταν γελοία, ο δικός μας Δήμος, αντέδρασε δεκάκις χειρότερα: «gayκα» (δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αμιγώς ελληνική λέξη διά λόγους ευνοήτους) κρυφογέλασε ζαρωμένος επειδή αυτή την φορά φανήκαμε πιο γκέι από τους Αργοστολιώτες και τους τη φέραμε στο θέμα του θεάτρου και παρέμεινε ζαρωμένος, κλαψουρίζοντας αυτή την φορά, όταν ήλθε η ναζιάρικη εκδίκηση του Δήμου Αργοστολίου με την παύση διοικητικής υποστήριξης της Υπηρεσίας Δόμησης.
Το τι προσπαθούν να κρύψουν οι Δημοτικές Αρχές των δύο πόλεων πίσω από όλους αυτούς τους παιδαριώδεις καυγάδες είναι προφανές: είναι η κυβέρνηση Κούλη Μητσοτάκη, που με υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών τον Κωστή Χατζηδάκη (τι ντουέτο «αδερφές Τατά» κι αυτό!) προχωρεί στην πλήρη διάλυση του Δημοσίου υπό κάθε έννοια και στην πλήρη φτωχοποίηση των πολιτών, αφήνοντας χωρίς εργαζομένους Δήμους, Δημόσιες Υπηρεσίες, Νοσοκομεία κλπ..
Ο Δήμος Αργοστολίου ίσως να έχει ακόμα σχετική άνεση, να καλύπτει αντιλαϊκές πολιτικές και τις απάνθρωπες μαριονέτες που τις εφαρμόζουν.
Εμείς, όμως, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για τέτοιες παραχωρήσεις.
Ο Δήμος Ληξουρίου -μακάρι να βγω ψεύτης- έχει μπροστά του μια μεγάλη δοκιμασία: ο Κούλης Μητσοτάκης έχει ευθαρσώς εκφραστεί κατά της μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη» (με την οποία ο Δήμος Ληξουρίου επανιδρύθηκε) και υπέρ των μεγάλων Δήμων, ήδη πριν την πρώτη εκλογή του το 2019 (διαολεπαρτηνώρα) και δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει την άποψή του αυτή και η Ευρωπαϊκή Ένωση α.ε., της οποίας αποτελεί τον εν Ελλάδι πρωθυπάλληλο επιδιώκει μεγάλες περιφέρειες – «υποκαταστήματα» που αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσουν τα κράτη.
Με αυτά τα δεδομένα πρέπει να θεωρούμε, αν όχι βέβαιη, τουλάχιστον πιθανότατη την προσπάθεια κατάργησης τού Δήμου μας.
Και, με τέτοιες χυδαίες αντιδράσεις, σαν τις παραπάνω· με τέτοια «θέατρα» και τέτοιες αποδομήσεις της αξιοπρέπειας μιας ολόκληρης πόλης και των χωριών της -μιας ιδιαίτερης πατρίδας δηλαδή- είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτή η προσπάθεια, αν εκδηλωθεί, θα επιτύχει.
Είναι απόλυτη ανάγκη να καταλάβουμε το εξής: Ο Γιώργος Κατσιβέλης δεν είναι ένας κακός δήμαρχος για όσα ανυπόστατα και απαράδεκτα ακούστηκαν προεκλογικά κατά της ικανότητος και εντιμότητός του.
Ο Γιώργος ο Κατσιβέλης είναι ένας χείριστος δήμαρχος διότι υπάρχει και ενεργεί σαν κομματάρχης του Κούλη Μητσοτάκη στο Ληξούρι.
Για να αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα προσήλθε -ο ίδιος αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξής του- στον αγώνα για την επανίδρυση του Δήμου Ληξουρίου, κατόπιν εορτής· για να υποστηρίξει αυτόν τον ρόλο παρευρέθηκε στο προεκλογικό κήρυγμα του Κούλη στο Ληξούρι, του φίλησε το χέρι και πήρε και αντίδωρο· για να κρατήσει αυτή τη θέση δεν διεκδικεί σθεναρά θέσεις δημοτικών υπαλλήλων και δεν απαιτεί και από τον Δήμο Αργοστολίου να κάνει το ίδιο, αλλά προτιμά να «ξεμαλλιάζεται» με τον Μιχαλάτο.
Προεκλογικά αυτή η τακτική του Κατσιβέλη, δεν αναφέρθηκε καθόλου από το «Πάλλης Ξεκίνημα» και από την «Λαϊκή Συσπείρωση», όποτε αναφέρθηκε, ήταν τυλιγμένη και γι’ αυτό μισό-κρυμμένη με τις αγαπημένες στην παράταξη αυτή «περικοκλάδες» κατά του ψόφιου από καιρό ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.
Όμως, το προεκλογικά χαμένο έδαφος θα πρέπει να καλυφθεί πάραυτα. Γιατί αν δεν αλλάξουμε αντιπολιτευτικό και (γιατί όχι;) συμπολιτευτικό λόγο αμέσως, μας βλέπω πάλι  σε έναν μεγάααλο ενιαίο δήμο να τείνουμε την χούφτα προς τους Αργοστολιώτες και να εισπράττουμε την ανοιχτή παλάμη τους.
Η Ιστορία εκδικείται: η απώλεια του Δήμου Ληξουρίου αυτή την φορά θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Και γι’ αυτό θα φταίμε όλοι. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς … Εμείς που δεν μας θυμάστε γιατί οι ίδιοι θελήσαμε να μην μας θυμάστε …… για εμάς λέω, που κρατήσαμε τη σημαία του Δήμου Ληξουρίου ψηλά στα χρόνια του Δήμου Ισχυρής Κεφαλλλλλονιάς,  λοιδορούμενοι ακόμα και από συμπολίτες μας … και που οι λίγοι που μείναμε -αφού οι πολλοί «την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια»- δέκα ολόκληρα χρόνια προτιμούμε να «απέχουμε από τα κοινά», μένοντας άλλος στην πολυτελή και άλλος στην ατσίγαρη μιζέρια του.

Ιωσήφ Β. Λουκέρης

Δημοφιλή

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISI – Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα 

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISIΗ εκτιθέμενη συλλογική δουλειά είναι το αποκορύφωμα 8  ημερών εντατικής έρευνας  βαθιά στους ιστούς της Κεφαλονιάς — στις ακτές της, στα βουνά...

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την μεγάλη απώλεια του Μαέστρου Βασίλη Μουντάκη.  Ο Βασίλης Μουντάκης υπηρέτησε με αγάπη και ζήλο τη χορωδιακή  παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας...

Δήμος Σάμης – Κουτάβια για υιοθεσία

Κουτάβια για υιοθεσία Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάριηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και...

Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιώνμας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιείτο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων