Ο Δήμος Ληξουρίου επενδύει στον Πρωτογενή Τομέα

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κος Άγγελος Γαλάτης πραγματοποίησε στην Θεσσαλονίκη μία προγραμματισμένη και εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με στελεχιακό δυναμικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα Ευδοκία Κρυστάλλη (PhD), τον κο Δημήτριο Μουστάκη (Ερευνητή – Operations Marketer / MBA, MIS, PhD) και την κα Αικατερίνη Δουρβανάκη που εκπροσωπούσαν το Ίδρυμα στην παρούσα φάση των συζητήσεων. 

Στόχος μας είναι μέσα από ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας μας με τον συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό φορέα, που αναμφίβολα θεωρείται το κορυφαίο και ταυτόχρονα μοναδικό και πρωτοπόρο  στον Ελλαδικό χώρο σε θέματα Εφαρμοσμένης Γεωργικής Πρακτικής, να αναβαθμίσουμε τον Πρωτογενή Τομέα στο Δήμο μας, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας ώστε να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή και την προώθηση των προϊόντων τους και να τα προσαρμόσουν στις σύγχρονες καθημερινές απαιτήσεις της αγοράς (ενσωμάτωση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών, συσκευασία, τυποποίηση, προώθηση κ.λ.π.).

Δόθηκε προτεραιότητα και ιδιαίτερη έμφαση στους τρεις βασικούς πυλώνες της Αγροτικής Οικονομίας του νησιού μας, δηλαδή στους τομείς της Ελαιοκομίας, της Αμπελουργίας και της Κτηνοτροφίας. 

Οπωσδήποτε, θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις στους τομείς των κηπευτικών, της τυροκομίας, της οινολογίας, της μελισσοκομίας, της μεταποίησης κ.λ.π.

Σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε εκτενέστερα τόσο στους τρόπους δράσης όσο επίσης και της συμμετοχής των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την σύγχρονη  αγροτική παραγωγή.

Ο Δήμος Ληξουρίου επενδύει στον Πρωτογενή Τομέα με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών μας.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Δημοφιλή

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISI – Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα 

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISIΗ εκτιθέμενη συλλογική δουλειά είναι το αποκορύφωμα 8  ημερών εντατικής έρευνας  βαθιά στους ιστούς της Κεφαλονιάς — στις ακτές της, στα βουνά...

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την μεγάλη απώλεια του Μαέστρου Βασίλη Μουντάκη.  Ο Βασίλης Μουντάκης υπηρέτησε με αγάπη και ζήλο τη χορωδιακή  παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας...

Δήμος Σάμης – Κουτάβια για υιοθεσία

Κουτάβια για υιοθεσία Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάριηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και...

Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιώνμας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιείτο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων