Στη Νότια Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη επισκέφθηκαν τη Νότια Κέρκυρα, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια τιτάνια προσπάθεια, για την απομάκρυνση των σωρών απορριμμάτων που είχαν κατακλύσει την περιοχή. Μια επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων, στηριζόμενη στη συνεργασία των τριών Δήμων του νησιού, με τον συντονισμό της Περιφέρειας.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, καθώς επίσης δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νότιας, αλλά και του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί, με τους εργαζόμενους των τριών Δήμων, αλλά και ιδιωτών, που επιστρατεύτηκαν για να έχει αίσιο τέλος όσον δυνατόν γρηγορότερα, ο εφιάλτης των απορριμμάτων που κατέκλυσαν την περιοχή. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής στις δηλώσεις τους μεταξύ των άλλων τόνισε: 

«Είναι ένα πρώτο δείγμα αυτό για τη συνεργασία των 2 βαθμών αυτοδιοίκησης.

Τα λόγια τα οποία εξαγγείλαμε τα κάναμε πράξη. Η συνεργασία θεμελιώνεται, θα συνεχιστεί θα είναι διαρκής, η πόρτα του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων θα είναι ανοιχτή για να διαμορφωθεί μια πλατιά συνεργασία με τους πολίτες, ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και με τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Σήμερα είμαστε εδώ όπως δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο και τους δημότες της νότιας Κέρκυρας οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτή την προσπάθεια γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί το νησί μας. Δεν είναι αποδεκτό να τραυματίζεται το περιβάλλον, η εικόνα αυτή με τα απορρίμματα μας δυσφημεί και βέβαια, η ποιότητα ζωής των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας υποβαθμίζεται. 

Άρα για μας, για όλους τους  αυτοδιοίκητους, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε εδώ και βεβαίως να ευχαριστήσουμε τους εργαζομένους που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες. Σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο κύριος Στέφανος Πουλημένος, ο κύριος Γιώργος Μαχειμάρης από το βορρά, και εγώ προσωπικά όπου μου επιτρέπει ο θεσμός, οι αντιδήμαρχοι, η κυρία Κόκκαλη, ο κύριος  Σκέμπρης, ο κύριος Σπύρος Νεράτζης, ο οποίος έχει και αυτός την εμπειρία του. 

Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να εργαστούμε πως θα αναπτύξουμε τον τόπο μας και όχι μόνο να λύνουμε προβλήματα. 

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ληξουριου – VIDEO (δηλώσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=qL2B8KR2vKc Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε σήμερα από νωρίς το πρωϊ η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα...

Αποφάσεις 3ης συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” 2021-2027 – Επισκέψεις σε έργα

EIΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» Κέρκυρα, 6-6-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην Κέρκυρα η3 η  συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «ΙόνιαΝησιά 2021-2027» με...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024 ΣΤΑ ΚΕΠ

 Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός ( 6ήμερες διακοπές) Εκδρομικό Πρόγραμμα ( 4ήμερες διακοπές ) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ( 16ήμερες διακοπές ) Δωρεάν Παροχή Βιβλίων...

Έρχεται ο 10ος αγώνας δρόμου Φωκάτων-Λακήθρας

10ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΩΚΑΤΩΝ-ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργανώνει τον  10ο  αγώνα δρόμου...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων