Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή με το Προεδρείο της ΕΛΜΕΚΙ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης συναντήθηκε με το προεδρείο την ΕΛΜΕΚΙ μετά από πρόσκληση του.

Στη συνάντηση αυτή το προεδρείο με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μαντζουράτο έθεσαν θέματα που άπτονται των υποδομών των σχολείων και της Διαχείρισης τόσο των σχολικών μονάδων, όσο και των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων καθηγητών και ωρομισθίων.

(Σχολική Στέγη, Β’+ Γ’ Γυμνάσια Αργοστολίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Πάστρας, Μεσοβούνια, Σχολείο για ειδικές Ανάγκες, ΓΕΛ Ληξουρίου, Ασφάλεια των Σχολικών Μονάδων, Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουριου, ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, Αγιά Θέκλη, Μεταφορές και σίτιση Μαθητών και καθηγητών).

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση της Νέας Περιφερειακής Αρχής να στηρίξουν την εκπαίδευση τόσο σε υποδομές , όσο και σε όλη την διαχειριστική διαδικασία των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα στην ασφαλείας τους.

Τους ενημέρωσε για την πρόθεση του, αν και δεν είναι της αρμοδιότητας της Περιφέρειας, για τον σχεδιασμό και την μελέτη των Σχολικών κτιρίων για τις Λυκειακές Τάξεις του Ληξουρίου και τίς Γυμνασιακές και Λυκειακές Τάξεις στον Πόρο. Τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία με τους Δήμους για την θωράκιση και την ασφάλεια των σχολικών μονάδων (Με τον Δήμο Σάμης για την θωράκιση του σχολείου στα Μεσοβούνια – Ραυτοπούλειο συγκρότημα – με τον Δήμο Αργοστολίου για την ασφάλεια του Σχολικού Συγκροτήματος στο Φαραώ, με τον Δήμο Ληξουρίου για το ΕΠΑΛ Ληξουρίου, και γενικά συνεργασία με τους δήμους για την στήριξη των σχολικών υποδομών και την βελτίωσης τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στο προσωπικό ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για ένα σωστό Αντισεισμικό έλεγχο των Σχολικών κτιρίων με την δημιουργία μιας μόνιμης Αντισεισμικής επιτροπής σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και την ΚΤΥΠ.

Ανέλυσε τα σχέδια του για την δημιουργία και την στήριξη του Δημόσιου ΙΕΚ Αργοστολίου με την δημιουργία νέων τμημάτων, Τυροκομίας, Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Ξεναγών, Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Εξέφρασε την θέληση του εάν και εφ όσον τα οικονομικά της ΠΙΝ το επιτρέπουν να κατασκευαστούν και επισκευαστούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων του Αργοστολίου ώστε οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα και της απογευματινής άθλησης.

Επιβεβαίωσε την θέληση του για την δημιουργία της Φοιτητικής Εστίας στην Λάσση που θα υποβοηθήσει τα μέγιστα τις σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τους ενημέρωσε τέλος ότι η Μεταφορά Μαθητών διεξάγεται κανονικά και ότι προβλήματα υπήρχαν, έχουν κατά το δυνατόν αντιμετωπιστεί.

Τέλος εξέφρασε την θέληση της Περιφερειακής Αρχής για ένα συνεχή διάλογο ώστε θέματα και προβλήματα που παρουσιάζονται να έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ληξουριου – VIDEO (δηλώσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=qL2B8KR2vKc Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε σήμερα από νωρίς το πρωϊ η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα...

Αποφάσεις 3ης συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” 2021-2027 – Επισκέψεις σε έργα

EIΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» Κέρκυρα, 6-6-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην Κέρκυρα η3 η  συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «ΙόνιαΝησιά 2021-2027» με...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024 ΣΤΑ ΚΕΠ

 Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός ( 6ήμερες διακοπές) Εκδρομικό Πρόγραμμα ( 4ήμερες διακοπές ) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ( 16ήμερες διακοπές ) Δωρεάν Παροχή Βιβλίων...

Έρχεται ο 10ος αγώνας δρόμου Φωκάτων-Λακήθρας

10ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΩΚΑΤΩΝ-ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργανώνει τον  10ο  αγώνα δρόμου...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων