Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη είχε στον Πειραιά ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη είχε στον Πειραιά ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Δύο ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Το θέμα της επανίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι και η πορεία της μελέτης για το λιμάνι Ληξουρίου που είχε αναλάβει το Τμήμα Υποδομών Λιμένων του Υπουργείου Υποδομών.

Για τον Λιμενικό Σταθμό ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ ίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού και η στελέχωσή του αφού η απόφαση έχει ληφθεί από τον Ιούλιο και λόγω των εκλογών που μεσολάβησαν έχει καθυστερήσει.

Ο Υπουργός απάντησε ότι συμφωνεί με την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι και πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης του ΦΕΚ.

Για το θέμα της μελέτης για το λιμάνι , το μελετητικό γραφείο την έχει ολοκληρώσει και έχει σταλεί στην ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) για έγκριση.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό και πήρε τη διαβεβαίωση ότι πριν παρθούν οι όποιες αποφάσεις να γίνει διαβούλευση στο Ληξούρι με όλους τους εμπλεκώμενους φορείς προκειμένου να έχει σφαιρική ενημέρωση και άποψη η τοπική κοινωνία.

Το θέμα της πολιτικής για τα λιμάνια όλης της χώρας όπως έγινε γνωστό από τον Υπουργό σύντομα θα απασχολήσει την Κυβέρνηση με νομοθέτηση και αλλαγή στους τρόπους διαχείρισης.

Απο το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων