συνάντηση του Δημάρχου Ληξουρίου με τον Διευθυντή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Δημάρχου Ληξουρίου με τον Διευθυντή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Κωνσταντίνο Χαμπίδη.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κύριο Χαμπίδη όλες τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχουν άμεση σχέση με τις Υπηρεσίες των Δήμων όπως το Μητρώο Πολιτών, το Ληξιαρχείο καθώς και όλα όσα αφορούν στα ΚΕΠ.

Σε πρώτη φάση τους επόμενους τρεις μήνες θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις ή εξουσιοδοτήσεις ηλεκτρονικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ψηφιοποίηση του αρχείου των υπηρεσιών των Δήμων και ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει διασύνδεση και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της ψηφιοποίησης του τεράστιου Ιστορικού Αρχείου που έχουν στην κατοχή τους τόσο οι Βιβλιοθήκες του Ληξουρίου όσο και ο Δήμος προκειμένου να διασωθούν και να γίνουν κτήμα όλων των πολιτών και πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί η ψηφιοποίηση και αυτού του είδους των αρχείων.

Παράλληλα τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν προγράμματα που θα μπορούν οι Δήμοι να συμμετάσχουν και να εξασφαλίσουν υποστήριξη των υπηρεσιών τους.

Δημοφιλή

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στη συναυλία με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Stelios Magalios/Στέλιος Μαγαλιός και τους Έξω Φρενων /...

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των σπηλαίων

Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας τωνΣπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, το οποίο...

Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών...

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Τιμούμε σήμερα τους Ναυτικούς μας, απόμαχους και ενεργούς.Τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες,αψηφώντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους.Ανάμεσά τους ξεχωριστή...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων