συνάντηση του Δημάρχου Ληξουρίου με τον Διευθυντή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Δημάρχου Ληξουρίου με τον Διευθυντή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριο Κωνσταντίνο Χαμπίδη.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κύριο Χαμπίδη όλες τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχουν άμεση σχέση με τις Υπηρεσίες των Δήμων όπως το Μητρώο Πολιτών, το Ληξιαρχείο καθώς και όλα όσα αφορούν στα ΚΕΠ.

Σε πρώτη φάση τους επόμενους τρεις μήνες θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις ή εξουσιοδοτήσεις ηλεκτρονικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ψηφιοποίηση του αρχείου των υπηρεσιών των Δήμων και ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει διασύνδεση και ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της ψηφιοποίησης του τεράστιου Ιστορικού Αρχείου που έχουν στην κατοχή τους τόσο οι Βιβλιοθήκες του Ληξουρίου όσο και ο Δήμος προκειμένου να διασωθούν και να γίνουν κτήμα όλων των πολιτών και πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί η ψηφιοποίηση και αυτού του είδους των αρχείων.

Παράλληλα τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν προγράμματα που θα μπορούν οι Δήμοι να συμμετάσχουν και να εξασφαλίσουν υποστήριξη των υπηρεσιών τους.

Δημοφιλή

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου, Travel Expo Cyprus 2024

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε  στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου, Travel Expo Cyprus 2024, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 έως και τις 21...

“Υπερίων” Ευχαριστήρια Επιστολή προς  την κα. Μαρίκα Μεταξά

ΠΡΟΣκα. Μαρίκα ΜεταξάΑνώνυμο Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης - ΕΤΑΚ ΑΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Ευχαριστήρια Επιστολή» Αξιότιμη Κύρια Μεταξά,Το Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. του «ΥΠΕΡΙΩΝ», οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ...

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης σας προσκαλούν στο Παζάρι Βιβλίου το Σάββατο 27/4

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης μαζί με τους γονείς τους το Σάββατο 27 Απριλίου 10:00 -13:00 στην Πλατεία Ληξουρίου θα πραγματοποιήσουν Bazaar Βιβλίου...

Ενημερωτικές συναντήσεις στα χωριά είχαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Τις κοινότητες Ριφίου, Δαμουλιανάτων και Κοντογενάδας επισκέφθηκε χθες Κυριακή 21/4 ο Δήμαρχος Ληξουρίου συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κ.Αδαμαντία Καμινάρη όπου είχαν συναντήσεις με τους...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων