ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ & ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών, Γιάννης Τρεπεκλής, υπέγραψε τις ακόλουθες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027

 1. ΝΈΕΣ ΔΡΆΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΏΝ ΑΝΑΠΛΆΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΒΑΑ ΠΌΛΗΣ ΚΈΡΚΥΡΑΣ (ΕΤΠΑ)Στο πλαίσιο της πρόσκλησης αναμένεται να υποβληθούν προτάσεις και να ενισχυθούν οι ακόλουθες δράσεις :
 • Τοπικό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και άλλους κινδύνους με εστίαση στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 3.100.000,00 €).
 • Ανάδειξη και προστασία αισθητικού δάσους, κήπων και βιοποικιλότητας του Mon Repos (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 €).
 • Ολοκλήρωση παρακαμπτήριου δρόμου στην περιοχή Πλατυτέρας πόλης Κέρκυρας (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 €).
 • Αποκατάσταση Κτιρίου Ιστορικού Δημαρχείου (San Giacomo) (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 2.500.000,00 €).
 • Μελέτη Αναβάθμισης Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας και διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 600.000,00 €).
 • Ψηφιακές δράσεις και αναπαραστάσεις για την ενίσχυση της “αντιληπτικότητας” των Ιστορικών, Πολιτιστικών και Αρχιτεκτονικών Τοπόσημων: δημιουργία «Ψηφιακού Μουσείου Πόλης Κέρκυρας» (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 800.000,00 €).
 • Διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεων σύγχρονου πολιτισμού (“Φεστιβάλ” Πόλης) (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 €).
 • Λειτουργία της πόλης Κέρκυρας ως “ανοιχτού εργαστηρίου” με κριτήρια Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus (CORFU Urban-NEB LAB) (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 €).
 • Παρατηρητήριο μέτρησης της Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης Κέρκυρας (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 €).
 • Ανάπλαση δημόσιων χώρων σε γειτονιές της πόλης στο πνεύμα του ΝΕΒ: ανάπλαση δημόσιων ανοιχτών χώρων (μικρών συνοικιακών πλατειών ή/και αυλών σχολείων) σε γειτονιές της πόλης (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.100.000,00 €).
 • Αποκατάσταση Κτιρίου Παλαιών Σφαγείων στο Μαντούκι Κέρκυρας (Ενδεικτικός Προϋπολογισμός : 1.250.000,00 €).
 1. Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη των πράξεων στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 ανέρχεται σε 14.350.000,00 €.
 1. ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΏΝ Γ’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ)
 2. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης αναμένεται να υποβληθούν προτάσεις και να ενισχυθούν δράσεις συμπλήρωσης των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον αναγκαίο ειδικό εκπαιδευτικό και εργαστηριακό εξοπλισμό.Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη της πράξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 ανέρχεται σε 10.000.000,00 €.

Επίσης υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών, Γιάννη Τρεπεκλή, η αποφάση ένταξης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-2027 της Πράξης :

 1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΤΕΛΙΚΌΣ ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Προϋπολογισμός Πράξης : 796.000,00 €

Το έργο αφορά την Προμήθεια Περιπολικού Σκάφους και Περιπολικών Οχημάτων για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής Νομοθεσίας.

Στην πράξη περιλαμβάνονται τα ακόλουθα : 

Υποέργο 1 : Προμήθεια Περιπολικού Σκάφους με μήκος έως δεκατρία (13) μέτρα με αεροθαλάμους ή με fender κλειστής κυψελίδας. Το σκάφος θα επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες άνω των 40 κόμβων και θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό και ραδιοτηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Υποέργο 2 : Προμήθεια  οκτώ (08) οχημάτων ημιφορτηγών ανοικτού τύπου «PICK-UP», καινούργια , σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πρότυπο Euro 6 ή νεότερο.


Δημοφιλή

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στη συναυλία με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Stelios Magalios/Στέλιος Μαγαλιός και τους Έξω Φρενων /...

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των σπηλαίων

Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας τωνΣπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, το οποίο...

Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών...

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Τιμούμε σήμερα τους Ναυτικούς μας, απόμαχους και ενεργούς.Τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες,αψηφώντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους.Ανάμεσά τους ξεχωριστή...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων