30 περίπου στρεμ. έγιναν στάχτη στην Κουνόπετρα

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Κουνόπετρας.

Τις 3.30 περίπου το μεσημέρι ενημερώθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου για πυρκαγιά στην περιοχή της Κουνόπετρας και άμεση ήταν η κινητοποίηση του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυραγού Χρήστου Κάκκου.

Παρότι υπήρχε δυνατός αέρας στην περιοχή , η άμεση κινητοποίηση και των ανδρών της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής, αλλά και των συνεργατών της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ληξουρίου, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα μετά, χωρίς να κινδυνέψουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και οικίες που βρίσκονται στην περιοχή από Μανιά έως Μελτέμι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και εναέρια βοήθεια από Πετζετέλ, αλλά και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Πύραρχος Ψαρρός Κωνσταντίνος, ο οποίος συντόνισε τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς και άνδρες της Π.Υ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, (συνολικά 6 Πυροσβεστικά οχήματα και 2 Διοικητικά οχήματα), άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ληξουρίου όπου φρόντιζαν για την ασφάλεια των λουόμενων και των οδηγών, και τέλος δυό υδροφόρα οχήματα (συνεργατών) της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ληξουρίου υπό την καθοδήγηση και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δημητρίου Μαρκέτου.

Η πυρκαγιά έως τις 5.30 το απόγευμα είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Εκεί βρέθηκαν και οι Προέδροι των Κοινοτήτων Κατωγής κ. Πέτρος Βιτωράτος και Σουλλάρων κ. Γεράσιμος Αραβαντινός.

Η ενημέρωση από το Π.Κ. Ληξουρίου κάνει λόγο για 30 στρέμματα καμένης γης.

Αγροτικής και δασικής, χαμηλής βλάστησης, εκτάσεως

Ενώ κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι άκουσε δυνατό κρότο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το άναμμα της φωτιάς σε υπαίθριους χώρους έως και τον Οκτώβρη (31/10/21) που τελειώνει η αντιπυρική περίοδος

2/9/21

Δημοφιλή

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων