ΦΑΚΕΛΟΣ “ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΑΛΛΙΚΗΣ” | Συνάντηση Φιλόζωων με Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο

1η δημοσίευση 17/01/2021 11:23

Την Δευτέρα 13/1/2020, στο γραφείο του Δημάρχου, πραγματοποιηθηκε συνάντηση μεταξύ των φιλόζωων της Παλλικής, του Δημάρχου κ.

Κατσιβέλη και του Αντιδημάρχου κ. Βολτέρα.

Η συζήτηση κράτησε περίπου δυό ώρες.

Σύμφωνα με την Νομοθεσία ο Δήμος Ληξουρίου (και ο κάθε Δήμος) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να λάβει μέτρα για την καταγραφή και την προστασία των αδέσποτων ζώων, με την δημιουργία και καταφυγίου.

Αυτό ακριβώς τόνισαν οι επτά Φιλόζωοι συμπολίτες μας που ασχολούνται ΕΝΕΡΓΑ με τον εθελοντισμό, εκ των οποίων και ο Κτηνίατρος της πόλης κ. Γαλίδης, έχοντας σηκώσει πάνω τους το “βάρος” της φροντίδας, της στείρωσης, του εμβολιασμού, του τσιπαρίσματος, της σίτισης και την αναζήτηση οικογενειών να υιοθετήσουν τα αδέσποτα. Με προσωπικό κόστος, οικονομικό και ψυχολογικό, ο καθένας από αυτούς, επί πολλά έτη, χωρίς την στήριξη του Δήμου (Κεφαλονιάς) προσπαθούν και σώζουν ζωές.

Ζωές που δεν βρισκόντουσαν στον δρόμο, αν ο κάθε ιδιοκτήτης φρόντιζε για το τσιπάρισμα και την ΣΤΕΙΡΩΣΗ των τετράποδων φίλων του. 

Στην δίωρη αυτή συζήτηση, η οποία έχει ηχογραφηθεί, ειπώθηκαν πολλά και συμφωνήθηκαν και αρκετά.

Ο Δήμος Ληξουρίου,

  • θα εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό μέσω του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2020 και θα συνάψει σύμβαση με τον Κτηνίατρο της πόλης.
  • θα ξεκινήσει άμεσα καταγραφή των αδέσποτων ζώων, αρχικά στα χωριά της Παλλικής με την συμβολή και των Προέδρων της κάθε Κοινότητας, και κατόπιν στην πόλη. Συγκεκριμμένα θα συσταθεί μιά επιτροπή (εκπρόσωπος του Δήμου, υπάλληλος του Δήμου, Κτηνίατρος, Φιλόζωος), θα επισκεφτεί όλες τις άκρες της Παλλικής και θα καταγράψει κάθε αδέσποτο ζωάκι που θα συναντήσει.
  • Θα προμηθευτεί ένα όχημα  για την περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων
  • Θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 100 σκυλάκια για στείρωση, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει μιά ομάδα της ΕΚΕ να τα στειρώσει με ελάχιστο κόστος
  • Θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει κονδύλια από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, το ΕΣΠΑ ή άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα για την δημιουργία και λειτουργία Καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Παλλική. (Ο Δήμος μας, για όσους δεν γνωρίζουν, έχει οικόπεδα που μπορούν να αξιοποιηθούν για να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο μακριά από από σπίτια, αλλά και αρκετά κοντά στην πόλη μας. Μάλιστα προτάθηκε ένα τέτοιο οικόπεδο που πληρεί τις προϋποθέσεις που βάζει η Νομοθεσία).

Μέχρι να γίνουν τα παραπάνω και όλα όσα αναφέρθηκαν, ο Δήμος υποσχέθηκε να έρθει σε επικοινωνία με το υπάρχον ιδιωτικό καταφύγιο “ΑΡΚ-ΝΤΟΡΙΣ” στο Αργοστόλι, να συνεισφέρει οικονομικά στην Λειτουργία του έτσι ώστε μέχρι να φτιαχτεί το δικό μας καταφύγιο, τα αδέσποτα ζώα της Παλλικής να βρίσκουν ένα προσωρινό σπίτι στο καταφύγιο του Αργοστολίου.

Να αναφέρουμε σε όσους δεν γνωρίζουν, ότι το Καταφύγιο του Αργοστολίου έπαιρνε επιδότηση, ετησίως ένα σεβαστό ποσό από τον Καλλικρατικό Δήμο Κεφαλονιάς για να προσφέρει καταφύγιο στα αδέσποτα όλης της Κεφαλονιάς.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι της Παλλικής συνεισφέρουν στον “ΑΡΚ-ΝΤΟΡΙΣ”, με την τοποθέτηση κουμπαράδων σε σημεία της πόλης. Η κα Νικομάνη, ιδιοκτήτρια Ξενοδοχειακής επιχείρησης στους Πετανούς, ανέφερε ότι κάθε καλοκαίρι τοποθετεί κουμπαρά στο Ξενοδοχείο της και συγκεντρώνει ένα σεβαστό ποσό. 

Οι Φιλόζωοι σε συνεργασία με τον Δήμο, από εδώ και στο εξής, θα τοποθετήσουν περισσότερους κουμπαράδες για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων της Παλλικής.

Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες της Παλλικής, θα προμηθευτούν και θα τοποθετήσουν από έναν κουμπαρά.

Οι Φιλόζωοι, από την πλευρά τους, υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τον Δήμο Ληξουρίου, σε οτιδήποτε χρειαστεί για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων, προχωρώντας σε επανασύσταση του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Παλλικής. 

Συνοπτικά, ξεκινά άμεσα καταγραφή-περισυλλογή-τσιπάρισμα-στείρωση των αδέσποτων ζώων σε χωριά και πόλη.

Η ηχογράφηση της συζήτησης αυτής θα αναρτηθεί σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις από την πλευρά του Δήμου Ληξουρίου.

Η Παιδεία ξεκινά από το σπίτι. Σπίτι όλων μας είναι ο Δήμος και αυτός οφείλει να προστατέψει και να φροντίσει κάθε αδέσποτη ψυχή που ζει στα Διοικητικά του όρια !

Από την Δευτέρα έως σήμερα, η συνεργασία μεταξύ φιλόζωων και Δήμου, δείχνει θετικά μηνύματα. Ο στόχος πρέπει να είναι κοινός….. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά…..

Αριστέα Χαριτάτου

Δημοφιλή

Κλειστό το Τμήμα Μεταφορών την Πέμπτη 1/12

Το τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών καιΕπικοινωνιών της Π.Ε. Κεφαλληνίας θα είναι κλειστό για το κοινό την Πέμπτη30.11.2023 και την Παρασκευή 01.12.2023, λόγω...

Ικανοποιείται το αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλονιάς

Το καλοκαίρι του 2022, σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣωματείουΟδηγών Ταξί Κεφαλλονιάς είχα δεχθεί το αίτημά του για αντικατάστασητων Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) ταξί...

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με αφορμή: Την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΤην συμπλήρωση 10 χρόνων από την...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων