Ανδρ.Γρηγορόπουλος – Άποψη για Δήμο Ληξουρίου και νέο ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου, είχαν την ευκαιρία όσοι το παρακολούθησαν να ενημερωθούν για τις συνθήκες δημιουργίας και λειτουργίας του νέου ΦΟ.Δ.Σ.Α..

Η κυρία Περιφερειάρχης μαζί με συνεργάτες της ανέλαβε να πείσει τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας για την αναγκαιότητα του νέου Φορέα, εκθιάζοντας τη πρωτοπορία της πρότασης για ολόκληρο το νησί μας. 

Το θέμα αναλύθηκε από όλες τις παρατάξεις και ακούστηκαν οι τοποθετήσεις των Συμβούλων κάποιοι εκ των οποίων εξέθεσαν ακόμα και τις πολιτικές τους απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι μέσα από μια Δημοκρατική διαδικασία δε περιμένουμε να υπάρχει πάντα ομοφωνία των απόψεων, αλλά ελπίζουμε και περιμένουμε να επικρατεί η γνώμη της πλειοψηφίας. Αυτό είναι και το διακύβευμα της Δημοκρατίας άλλωστε.

 Είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο λαός πάντα πληρώνει το τίμημα και πάντα η καλύτερη επιλογή, είναι αυτή που θα επιβαρύνει  λιγότερο το  λαό. Ο ίδιος ο θυμόσοφος λαός, λέει άλλωστε τη γνωστή ρύση «το φθηνό κρέας προτιμάς, το ζουμί του χάνεις», για να καταλάβουμε κι εμείς, ως απλός λαός, που κάθε μέρα τρέχουμε από το πρωί για το μεροκάματο, (ακόμα και όταν δε το βγάζουμε),  ότι εν τέλει πέρα από το τίμημα, μας ενδιαφέρει και η σχέση ποιότητας τιμής. Θέλουμε να έχουμε αυτό που πληρώνουμε και αυτή τη στιγμή δε το έχουμε. Άρα κάτι πρέπει να αλλάξουμε.

Ο νεοσύστατος «φτωχός» Δήμος Ληξουρίου χθες βράδυ έδειξε ότι σε σοβαρά θέματα που αφορούν το κοντινό του μέλλον, βάζει βάσεις ανάπτυξης, και παίρνει αποφάσεις χωρίς αλαζονείες, προσκόμματα, παράλογες συνθήκες και τελικά μπάχαλο. Έδειξε ότι λειτουργεί Δημοκρατικά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, στο αύριο.

Μην έχοντας φθάσει ακόμα τα 40 μου χρόνια προσβλέπω σε ένα μέλλον που οι άνθρωποι θα μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους μέσα από το πρίσμα της εποχής που ζούνε, το οποίο πάντα θα διαθλά τη γνώση και τη σοφία των παλιότερων, χωρίς να χρειάζονται σφραγίδες, βούλες και υποβολείς αλλά νιώθοντας περήφανοι που μπορούν να ανοίγουν το στόμα τους και να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για το σπίτι τους , για το χωριό τους , για το Δήμο τους.   

Με εκτίμηση,

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας

Πρ. Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου     

Δημοφιλή

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISI – Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα 

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISIΗ εκτιθέμενη συλλογική δουλειά είναι το αποκορύφωμα 8  ημερών εντατικής έρευνας  βαθιά στους ιστούς της Κεφαλονιάς — στις ακτές της, στα βουνά...

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την μεγάλη απώλεια του Μαέστρου Βασίλη Μουντάκη.  Ο Βασίλης Μουντάκης υπηρέτησε με αγάπη και ζήλο τη χορωδιακή  παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας...

Δήμος Σάμης – Κουτάβια για υιοθεσία

Κουτάβια για υιοθεσία Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάριηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και...

Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιώνμας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιείτο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων