Ανδρ.Γρηγορόπουλος (Πρόεδρος Δ.Κ.) – Άποψη για το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου…

       Σοφότεροι βγήκαμε χθες αργά το βράδυ μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου. Μάθαμε λοιπόν ότι θα διαμαρτυρόμαστε μόνο όταν μας το επιτρέπουν. Επίσης μάθαμε ότι θα πρέπει να καταγράφουμε πιθανά θέματα διαμαρτυρίας και να τα περνάμε οντισιόν από τη παράταξη του Κ. Αραβαντινού και του κ. Ρουχωτά και αναλόγως πως και αν  τους βολεύει θα διαμαρτυρόμαστε.

    Η Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου εξέδωσε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας απέναντι στο τεχνικό πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Αυτό έγινε διότι πολύ απλά από τα 491.832,16 που διαθέτει το Ταμείο για Κεφαλονιά και Ιθάκη για έργα το έτος 2021, στο Ληξούρι θα γίνουν έργα αξίας 1.122,72. Κατανοώ ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί πολλές φορές και εύχομαι να τροποποιηθεί, αλλά δυστυχώς όταν καλείτε ένα συμβούλιο να ψηφίσει ένα τόσο άδικο τεχνικό πρόγραμμα και το ψηφίζει δείχνει και τις προθέσεις του. Αυτό το ψήφισμα το στείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου ζητώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους να το υιοθετήσουν ώστε να διαμαρτυρηθούμε ως Δήμος συντεταγμένα.

    Τα εξ αμάξης άκουσα λοιπόν χθες βράδυ από το κ. Αραβαντινό και το κ. Ρουχωτά για τη διαμαρτυρία αυτή.  Αρχικά ο κ. Αραβαντινός μας είπε ότι ψευδός αποκαλούμε ομόφωνο το ψήφισμα διαμαρτυρίας καθώς οι δύο σύμβουλοι της δικής του παράταξης διαφώνησαν.  Φρόντισε με αυτόν τον τρόπο να ευτελίσει τους ανθρώπους που ο ίδιος επέλεξε να εντάξει στη παράταξή του, οι οποίοι προς τιμήν τους όταν είδαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας προφανώς δε λειτούργησαν με τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Αραβαντινός αλλά λειτούργησαν προς όφελος των συμπολιτών τους και του Ληξουρίου και φυσικά ψήφισαν υπέρ της έκδοσης του ψηφίσματος διαμαρτυρίας. Εμένα πάντως δε μου προκάλεσε καμία εντύπωση η στάση του αυτή καθώς προφανώς τα προσωπικά του συμφέροντά δε του επιτρέπουν να διαμαρτυρηθεί για το Ληξούρι και τον κατανοώ ως ένα σημείο.

    Άλλη αξιοσημείωτη στάση εκ μέρους της παράταξης του κ. Αραβαντινού ήταν η στάση του κ. Μοσχόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι επειδή είναι στην αντιπολίτευση, στα συμβούλια του Λιμενικού Ταμείου συμμετέχει απλά για να ψηφίζει και όχι για να διεκδικεί για το Ληξούρι. Μάλιστα είπε  «εγώ ότι μου φέρνουν το ψηφίζω αρκεί να μου το φέρουν». Δε χρειαζόταν κ. Μοσχόπουλε να μας το επιβεβαιώσετε, είμαστε σίγουροι και σας κατανοούμε κι εσάς με τη σειρά σας. Στη συνέχεια με εγκάλεσε γιατί δε φέρνω στα Δημοτικά Συμβούλια διεκδικήσεις για το Ληξούρι ως Πρόεδρος Κοινότητας. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ο κ. Μοσχόπουλος ότι Δήμος Ληξουρίου και Κοινότητα Ληξουρίου εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε καθημερινά για το καλό του τόπου μας και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε. Προφανώς δε γνωρίζει καμία από της δραστηριότητες της τοπικής Κοινότητας η οποία με τη μικρή χρηματοδότηση που διαθέτει παράγει έμπρακτο και ουσιαστικό έργο για τους συμπολίτες της και λειτουργούμε υποστηρικτικά για το Δήμο μας. Ναι κ. Μοσχόπουλε δε σκεφθήκαμε να φέρνουμε θέματα για πολυλογία στα Δημοτικά Συμβούλια, αυτά τα πάμε στα καφενεία, αντιθέτως συνεργαζόμαστε στη πράξη και στην ουσία. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες του Δήμου μας και συνεργαζόμαστε όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Ο κ. Μοσχόπουλος, μας μίλησε μετά λόγου γνώσεως  εξάλλου ως γνώστης της Τοπικής Κοινότητας καθώς το 2016 ήταν σύμβουλος στη Τοπική Κοινότητα Ληξουρίου και μάλιστα όταν η Τοπική Κοινότητα είχε σοβαρές και κρίσιμες αρμοδιότητες για το Ληξούρι επί Δήμου Κεφαλονιάς. Αρμοδιότητες που σήμερα έχουν περάσει στο Δήμο Ληξουρίου κι έτσι ο ρόλος σήμερα της Τοπικής Κοινότητας είναι κυρίως γνωμοδοτικός. Τότε ο κ. Μοσχόπουλος είχε τόσο σφοδρή ενασχόληση με τη Κοινότητα που ανάγκασε τον τότε πρόεδρο κ. Μαρκέτο να τον εγκαλέσει δημόσια για τη συνεχόμενη ανυπαρξία και αποχή του από τα συμβούλια και την  αδιαφορία του για την Κοινότητα. Δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο, όλοι βγάζουμε συμπεράσματα.

   Στη συνέχεια επίθεση δέχθηκα και από το κ. Ρουχωτά ο οποίος με κατηγόρησε ότι πετάω «σαμάκια» και κάνω ψηφίσματα διαμαρτυρίας για διαφημιστικούς λόγους. Την άποψή μου, το σεβασμό μου και την εκτίμηση μου για τον κ.Ρουχωτά την έχω επανειλημμένος εκφράσει δημόσια. Δυστυχώς ο κ. Ρουχωτάς κι εκεί διαφωνώ μαζί του, πιστεύει ότι ο σωστός τρόπος διεκδίκησης  είναι μόνο ο δικός του. Θεωρεί ότι σε καθημερινή βάση θα πρέπει να χειραγωγούμαστε και να ασκούμε αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή κι επειδή εμείς έχουμε επιλέξει την οδό της συνεργασία κατηγορούμαστε ως ανεπαρκείς.  Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Δεν έχω εγώ το ρόλλο της αντιπολίτευσης. Ασκώ τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στους συμπολίτες μου στο ακέραιο. Έχει αποδειχθεί ότι όποιος δε συνεργάζεται αργά η γρήγορά μένει στο περιθώριο.

  Σαν απολογισμό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μπορώ να πω ότι η πόλη μας κέρδισε καθώς καταφέραμε να μην μείνουμε άπραγοι απέναντι στην αδικία. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ του ψηφίσματος διαμαρτυρίας που έθεσε η Κοινότητα Ληξουρίου μειοψηφούντων των παρατάξεων του κ. Αραβαντινού και κ. Ρουχωτά. Μπορεί να ενοχλήσαμε κάποιους  και ίσως να μη βλέπουν με θετικό μάτι τη παρουσία και τη δυναμικότητα νέων προσώπων αλλά δε θα το βάλουμε κάτω. Στο φινάλε δε κατηγορήσαμε και κανέναν, δε καταγγείλαμε κανέναν αλλά διαμαρτυρηθήκαμε για μια εξόφθαλμη αδικία. Κρατάω στα θετικά ότι η Δημοτική Αρχή δε είναι κλεισμένη στον εαυτό της. Η εξωστρέφεια της, τη βοηθά να αποκαθιστά τα λάθη της και να γίνετε δυνητικά ακόμα πιο διεκδικητική και σε αυτό τη βοηθάμε κι εμείς με την εργασία μας αλλά και τη συνεργασία μας.

Τέλος ο κ. Μαντζουράτος , η Λαϊκη Συσπείρωση τίμιοι, στέκονται απέναντι  σε ότι αδικεί το Ληξούρι.

Τυχερός ο κ. Πρεντάνος που μπορεί ελεύθερα να λέει τη γνώμη του.

Σοφότεροι τελικά μπορεί να μη βγήκαμε αλλά όταν κινούμαστε ως σύνολο ενάντια σε ότι μας αδικεί μόνο κερδισμένοι μπορεί να βγούμε.

Με εκτίμηση,

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας

Πρ. Δημ. Κοιν. Ληξουρίου     

Υ.Γ. Λυπάμαι που δε μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι δε βρίσκονται σε καφενείο με αποτέλεσμα όσοι μπορούμε και πρέπει να παίρνουμε το λόγο να μη βρίσκουμε ποτέ χρόνο να μιλήσουμε. Χρόνος δεν υπάρχει ούτε για τους Δημοτικούς Συμβούλους. Κανένας σεβασμός στη διαδικασία.   

https://www.lixouri.gr/dimotiko-simbvoulio-dimou-lixouriou-gia-texniko-programma-limenikou-tameiou-kefalonias/

Δημοφιλή

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISI – Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα 

ΣΥΝΑΝΘΗΣΗ | SYNANTHISIΗ εκτιθέμενη συλλογική δουλειά είναι το αποκορύφωμα 8  ημερών εντατικής έρευνας  βαθιά στους ιστούς της Κεφαλονιάς — στις ακτές της, στα βουνά...

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την μεγάλη απώλεια του Μαέστρου Βασίλη Μουντάκη.  Ο Βασίλης Μουντάκης υπηρέτησε με αγάπη και ζήλο τη χορωδιακή  παράδοση του τόπου μας, αφήνοντας...

Δήμος Σάμης – Κουτάβια για υιοθεσία

Κουτάβια για υιοθεσία Τα  εικονιζόμενα κουτάβια βρέθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά από ένα ζευγάριηλικιωμένων μαζί με τη μητέρα τους. Η μητέρα τους σύντομα θα στειρωθεί και...

Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου

Με χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων των νησιώνμας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιείτο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων