“Πέρασε” ο Προϋπολογισμός από το Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου

Κατά την χθεσινή (36η) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν δυό θέματα, με την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021(αρ.207/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)», να απασχολεί περισσότερο από τρεις ώρες τους συμβούλους.

Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης και συμμετείχαν και οι: Μαντζουράτος και Παγώνης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Προϋπολογισμός “πέρασε” από το Δημοτικό Συμβούλιο με 9 θετικές ψήφους, 5 λευκά από την Παράταξη Ρουχωτά και 7 αρνητικές ψήφους από τις παρατάξεις του Μαντζουράτου (5) και του Αραβαντινού (2) (3 Σύμβουλοι του Αραβαντινού τάχθηκαν υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού, άρα και της Δημοτικής Αρχής.

Απορίας άξιο ήταν οι πρόλογος του κ. Ρουχωτά, προ της ψηφοφορίας. “Δήμαρχε δεν θα σου δώσω την ευκαιρία να πεις ότι η παράταξη μου καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και δημιουργεί εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου Ληξουρίου, γι’αυτό και δεν θα καταψηφίσω την έγκριση, αλλά θα ψηφίσω λευκό”.

Αυτό που δεν είπε ο κ. Ρουχωτάς, είναι ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα, είχε καταθέσει προσφυγή σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το οικονομικό έτος 2021 !!!

Το δεύτερο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης είχε να κάνει με την «Έγκριση πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021 και ένταξή του στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης(Ο.Π.Δ.) Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021(αρ.208/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)», Εισηγητής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος.

Σήμερα 29/12, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 37η στην σειρά, για το έτος 2020.

Δυό τα θέματα που θα συζητηθούν:

«Έγκριση 19ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2020.Εισηγητής: κ. Δήμαρχος«Λήψη απόφασης για αιτήματα του Α.Ο.ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ σχετικά με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας».Εισηγητής: κ. Μαντζουράτος-Εκπρόσωπος «Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου»

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ληξουριου – VIDEO (δηλώσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=qL2B8KR2vKc Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε σήμερα από νωρίς το πρωϊ η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα...

Αποφάσεις 3ης συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” 2021-2027 – Επισκέψεις σε έργα

EIΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» Κέρκυρα, 6-6-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην Κέρκυρα η3 η  συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «ΙόνιαΝησιά 2021-2027» με...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024 ΣΤΑ ΚΕΠ

 Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός ( 6ήμερες διακοπές) Εκδρομικό Πρόγραμμα ( 4ήμερες διακοπές ) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ( 16ήμερες διακοπές ) Δωρεάν Παροχή Βιβλίων...

Έρχεται ο 10ος αγώνας δρόμου Φωκάτων-Λακήθρας

10ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΩΚΑΤΩΝ-ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργανώνει τον  10ο  αγώνα δρόμου...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων