Δυναμική η σημερινή κινητοποίηση για το Μαντζαβινάτειο – Απόβαση Ληξουρέων στην ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ήταν μιά δυναμική κινητοποίηση η σημερινή στα χρονικά της πόλης μας.

Μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, αρκετός κι ο κόσμος της Παλλικής, κλειστά και τα περισσότερα μαγαζιά στην πόλη.

Τις 11 ακριβώς ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις και οι δυναμικές διεκδικήσεις με λόγια ξεσηκωτικά από τους επικεφαλής των παρατάξεων και φορέων. 

Συγκεκριμμένα, για μιά ώρα περίπου, εκεί κάτω από τον φίκο, τοποθετήθηκαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα λόγια τους οι:

Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, επικεφαλής και εκπρόσωποι παρατάξεων, ο κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο κ. Βαγγέλης Λουκέρης, ο κ. Δημήτρης Μαντζουράτος, ο κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος, από τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο ο κ. Διονύσης Περδίκης, από τον Σύλλογο εργαζομένων του ΓΝΝ η κα Βάσω Βουτσινά, για την Ένωση ΑμεΑ Υπερίων η κα Μαρία Λαδά με την παρουσία και όλων των ωφελούμενων και του προσωπικού της Ένωσης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΗΜΟ κα Νίκη Σκουμπούρη, η οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη κινητοποίηση για την παραμονή του Τμήματος Εθνομουσικολογίας και την επαναλειτουργία του ΤΗΜΟ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πόσο “φτωχή” ήταν η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου στην δική τους πρόσφατη κινητοποίηση. Τοποθετήθηκε και ο κ. Γκισγκίνης αλλά και ο νεαρός εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου.  Η σειρά των τοποθετήσεων έκλεισε με τον Πρόεδρο της ΦΣΛ κ. Ιωσήφ Λουκέρη.

Μιά μεγάλη παρέα μπήκε στο δρομολόγιο του φέρυ μπωτ και 12.30 ακριβώς ήταν έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Με πανό στα χέρια, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης, οι επικεφαλής όλων των παραταξεων, πλην της παράταξης του κ. Βασίλη Ρουχωτά η οποία δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν στο Αργοστόλι, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μιχαλάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντιουάνι, έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα για το πόσο αναγκαία είναι η άρτια λειτουργία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου και των υπηρεσιών που προσφέρει όχι μόνο στην Παλλική αλλά σε όλους τους Κεφαλονίτες. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός απουσίαζε στην Ζάκυνθο, οπότε οι προαναφερομενοι συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Κουρή.

Ο κ. Κουρής κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο γραφείο της ΠΕ, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό του κόσμου της Παλλικής για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.

Να αναφερθεί, ότι απορία προκάλεσε η απουσία του Νοσηλευτικού και ιατρικού Προσωπικού και φυσικά του Διοικητή του Μαντζαβινατείου από την σημερινή κινητοποίηση. Έναν προβληματισμό που συζητήσαμε με τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρη Μαντζουράτο.

“Έχω πληροφορίες ότι δόθηκε ανώτερη εντολή σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό να μην διανοηθούν καν να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση”…..

Δημοκρατία !!!! Μάλιστα !!!!

Ένα δυνατό μήνυμα έστειλε σήμερα το Ληξούρι. Θέλουμε την άρτια λειτουργία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου και την στελέχωση του με Ιατρικό προσωπικό, με Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, με δυό γενικούς Ιατρούς και με ότι άλλο ιατρικό προσωπικό χρειάζεται για την λειτουργία του. Οι αγώνες δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποκτηθούν και να κατοχυρωθούν τα αυτονόητα.

Κλείνοντας, δυναμικό παρών έδωσε η Θεατρική Ομάδα Ληξουρίου, όπου με πανό στα χέρια και με ιδιαίτερη καλλιτεχνική παρέμβαση έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Εχθρός μας ο εφησυχασμός.

Το Μαντζαβινάτειο είναι κομμάτι μας !

Αριστέα Χαριτάτου

Δημοφιλή

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στη συναυλία με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Stelios Magalios/Στέλιος Μαγαλιός και τους Έξω Φρενων /...

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των σπηλαίων

Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας τωνΣπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, το οποίο...

Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών...

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Τιμούμε σήμερα τους Ναυτικούς μας, απόμαχους και ενεργούς.Τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες,αψηφώντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους.Ανάμεσά τους ξεχωριστή...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων