Λαμπρά εγκαίνια, με την παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο κτήριο των ΦΙΛ | Ένα κτήριο σύγχρονο και αξιοπρεπέστατο +video

Ένα αξιοπρεπέστατο Ίδρυμα με την στήριξη (και του) Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σήμερα το απόγευμα άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στην κοινωνία της Παλλικής, πραγματοποιώντας την τελετή του Αγιασμού.

Η Πρόεδρος των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου κα Χριστίνα Τσαγκαράτου-Βαλσαμου, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής, το Προσωπικό και οι αγαπημένοι μας παλαίμαχοι της ζωής που ζουν σε αυτό το κτήριο, μας καλοσώρισαν και μας ξενάγησαν στο υπέροχο και προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Γηροκομείου Ληξουρίου. 

Ναι μεν διατηρεί στοιχεία προσεισμικά εξωτερικά, αλλά εντός έχει γίνει ολική ανακαίνιση. Ένα σύγχρονο και άνετο κτήριο με θαλάμους άνετους όπου ήλιος και φως εισβάλλουν άπλετα σε αυτούς. Όπως ανέφερε και η Πρόεδρος κατά την ομιλία της εκτός από τους θαλάμους το κτήριο διαμορφώθηκε πλήρως. Απόκτησε w/c για επισκέπτες, γραφείο για την Διοικούσα, γραφείο για την Διεύθυνση, χώρος υποδοχής, αποθήκες και έγινε χρηστικός και ο υπόγειος χώρος του κτηρίου. 

Όσο δε για την πρώτη εικόνα που αντικρύζεις όταν μπαίνεις στο εσωτερικό του είναι τόσο ευχάριστη που αναρωτιέσαι “μα μπήκα σε Γηροκομείο ή σε Πινακοθήκη;”. Πίνακες που είχε δωρίσει προσφάτως (βλέπε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) βρήκαν την θέση τους στους διαδρόμους και ομόρφυναν τον χώρο. Ομόρφυναν την καθημερινότητα των ηλικιωμένων μας.

Πέρασαν 4 χρόνια από την ημέρα όπου ο εγκέλαδος “τσάκισε” το κτήριο του Γηροκομείου και πραγματικά σήμερα αναρωτιόμαστε αν αυτός ο σεισμός ήταν κατά κάποιοι τρόπο “σωτήριο δώρο”. Άλλαξαν πολλά στην ζωή των τροφίμων και στην διαχείριση των οικονομικών του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ολική επισκευή και επίβλεψη του κτηρίου των ΦΙΛ και χάρη σε αυτούς είμαστε σε θέση σήμερα να το χαιρόμαστε και να του αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό “διαμάντι”

Αξίζει να αναγνωριστεί και η προσφορά της Διοικούσας όπου με πολύ κόπο, προσωπική συνεισφορά και σκληρή δουλειά κατάφεραν με σωστή διαχείριση να μετατρέψουν ένα καταχρεωμένο Ίδρυμα σε Ίδρυμα με μέλλον. 

Από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας τίμησαν με την παρουσία τους, στην τελετή των εγκαινίων όπου τελέσθηκε από τον π ΧαρΜαρκέτο, η κα Ρόζαλιν Μπέντζαμιν από το Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών και ο Κώστας Λιβέρης Αν. Διευθυντής του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Δωρεών του Ιδρύματος. Ο κ Λιβέρης έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων του κτηρίου.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά για τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Rosalyn Benjamin είναι μέλος της ομάδας Διαχείρισης Δωρεών και εργάζεται στο γραφείο του ΙΣΝ στην Αθήνα. Η Rosalyn έχει κυρίως εμπλακεί σε έργα που αφορούν τα πεδία της αναπηρίας και της φτώχειας. Πριν την ένταξή της στην ομάδα του Ιδρύματος το 2013, εργάστηκε για πέντε έτη ως δημιουργική σύμβουλος οικονομίας με βάση το Λονδίνο, στον τομέα της διαφήμισης στην Ελλάδα, και ως εθελόντρια σε πολλές μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, οι οποίες σχετίζονταν με την καινοτομία, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την εκπαίδευση. Η Rosalyn είναι κάτοχος πτυχίου BA στην Οπτική Επικοινωνία από το Middlesex University του Λονδίνου, και κάτοχος MA στις Επιχειρήσεις και τη Διοίκηση (Enterprise and Management) από το University of the Arts London. 

 Ο Κώστας Λιβέρης είναι Αν. Διευθυντής του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Εργάζεται στο Τεχνικό Τμήμα του Ιδρύματος από το 2014. Η επαγγελματική του εμπειρία, πριν από το ΙΣΝ, σχετίζεται με τα προγράμματα και τα έργα σχεδιασμού και κατασκευής, καθώς και με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, το οποίο υπηρέτησε ως project manager, διευθυντής κατασκευής και τεχνικός σύμβουλος. Είναι κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακού MSc στα Οικονομικά των Κατασκευών και τη Διοίκηση (Construction economics and Management) από το University College London.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλοσώρισμα από την Πρόεδρο κα Τσαγκαράτου-Βαλσαμου, ακολούθησε η τελετή του Αγιασμού. Κατόπιν ο Διευθυντής των ΦΙΛ κ Μάκης Γερoυλάνος κάλεσε την Πρόεδρο για ένα σύντομο χαιρετισμό-αναφορά στην πορεία των 100 ετών του Γηροκομείου μας, την κα Ρόζαλιν Μπέντζαμιν του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ διάβασε επιστολές που απέστειλαν η Βουλευτής κα Αφρ.Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων Κοινωνικής πολιτικής κ. Αλ.Μιχαλάς. Φυσικά τόσο η Διοίκηση των ΦΙΛ όσο και ο Δήμαρχος πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τιμητικές πλακέτες και δυό καλάθια γεμάτα Ληξουριώτικη γη (λάδι, κρασί, μάντολες κλπ)

Από την πολιτική ηγεσία παρευρέθηκαν οι: Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης, Αντιδήμαρχος Ευαγ.Κεκάτος, Αντιδήμαρχος Σ.Γαρμπή, Αντιδήμαρχος Γ.Κατσιβέλης, Ν.Παπαδάτος, Ηλ.Παρίσης, Δ.Αραβαντινός, Ανδρ.Μοσχόπουλος, ο κ. Σπ.Παγώνης, ο κ Σπ.Κατσιβέλης, κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με υπέροχα ακούσματα από την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου. Κάθε φορά εντυπωσιάζουν με την αρμονία και τον απόλυτο συγχρονισμό, από την εξαιρετική δουλειά τους.

Φυσικά η Διοίκηση και η Διευθυνση των ΦΙΛ είχαν φροντίσει να υπάρχει ένας πλουσιοπάροχος μπουφές όπου τον τίμησαν όλοι.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ να συγχαρούμε ξανά την Διοίκηση και την Διεύθυνση των ΦΙΛ. Αθόρυβα εργάζονται αδιάκοπα και φροντίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παλαίμαχους της ζωής.

Θα επιμείνω ακόμα μιά φορά λέγοντας “κάθε νόμισμα έχει δυό όψεις. Μην παρασύρεστε από τα γραφόμενα ή λεγόμενα ανθρώπων αν δεν διασταυρώσετε τα όσα ακούσατε ή διαβάσατε”.

 

 

 

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων