Γιώργος Κατσιβέλης: Ο δήμαρχος που μεταμόρφωσε το Δήμο του

Το bigpost.gr, φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον Δήμαρχο μας, Γιώργο Κατσιβέλη. Αξίζει να το διαβάσετε:

Παράδειγμα προς μίμηση για την οργάνωση , λειτουργία και αποτελεσματικότητα αποτελεί ο δήμος Ληξουρίου χάρη στο δήμαρχο του «τρέχει» πληθώρα έργων

Είναι φορές που ασκείται πολύ αυστηρή κριτική στους Δημάρχους όλης της χώρας καθώς ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης είναι αυτός που ουσιαστικά λειτουργεί ως πρώτος δέκτης των προβλημάτων που συνήθως υπάρχει η απαίτηση να αντιμετωπιστούν άμεσα…

Οι πολίτες αφενός είναι επιφυλακτικοί σε αυτά που ακούνε και θέλουν να δουν πράξεις και έργα , αφετέρου δεν γνωρίζουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν σε κάθε έργο.

Στην περίπτωση του Δήμου Ληξουρίου και του Δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη όμως έχουμε να κάνουμε με μια φωτεινή εξαίρεση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την οργάνωση , λειτουργία και αποτελεσματικότητα ενός μικρού σε έκταση και πληθυσμό νησιωτικού Δήμου.

Ο Δήμος Ληξουρίου επανασυστάθηκε με το νόμο 4600/19 μετά την κατάργηση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.
Με την ανάληψη της θητείας του ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης είχε να αντιμετωπίσει το στήσιμο του νέου Δήμου από το μηδέν χωρίς επαρκές προσωπικό, είχε να αντιμετωπίσει τις τσακισμένες υποδομές από τους σεισμούς του 2014 , τις φυσικές καταστροφές με τον Ιανό και το Μπάλλο και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας που ακινητοποίησε κράτη και οικονομίες.

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος πραγματικά μεταμόρφωσε το Δήμο Ληξουρίου!!

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά:

Όλα τα σχολεία του Δήμου έχουν επισκευαστεί από τους σεισμούς!!

Τα δημοτικά κτήρια Δημαρχείο, Θέατρο, κοινοτικά καταστήματα είτε έχουν αποκατασταθεί είτε έχουν ξεκινήσει να επισκευάζονται!!

Σε όλες τις κοινότητες του Δήμου υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές !!

Στο κεντρικό οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο τμήμα του εκτελούνται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ενώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ασφαλτοστρώνονται και τσιμεντοστρώνονται 40 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιΐας!!

Από το ίδιο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο smart cities ύψους 1.500.000 € με ψηφιακές εφαρμογές (έξυπνες διαβάσεις στην πόλη, αισθητήρες στάθμευσης, απομακρυσμένη παραλαβή εγγράφων κτλ).
Βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση 4.500 φωτιστικών σε όλη την επικράτεια του Δήμου με νέας τεχνολογίας led χαμηλής κατανάλωσης , καλύτερης απόδοσης με στόχο ο Δήμος να κερδίσει από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Προχωράει στην κατασκευή πάρκου παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά με στόχο την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου και την παροχή ρεύματος σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Εντάχθηκαν στο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO 4 περιοχές του Δήμου με ιδιαίτερο γεωλογικό ενδιαφέρον και φυσικό κάλος , υδροβιότοπος Λιβαδίου, παραλία Ξι με την κόκκινη άμμο και τα αργιλώδη πετρώματα, την διάσημη Κουνόπετρα και την περιοχή Μονής Κηπουραίων που αποτελεί μνημείο φυσικού κάλους!!

Λειτουργεί το μεγαλύτερο ενυδρείο στα Επτάνησα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες το οποίο αναδεικνύει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά του βυθού της Κεφαλονιάς όσο και τη χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου!!

Έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έργα οδοποιΐας 7.000.000 που σύντομα θα ξεκινήσουν!!

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου με το «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Κοινότητας εξυπηρετούν πάνω από 150 πολίτες και παρέχουν φαγητό καθημερινά σε 55 δικαιούχους!!

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα Δήμαρχο;

Είναι λοιπόν μια περίπτωση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!!

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων