Η ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων, στο Ληξούρι είναι πλέον γεγονός

Η ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων, στο Ληξούρι είναι πλέον γεγονός. Σήμερα το πρωϊ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, πρώην ΤΗΜΟ) ο Πρύτανης του Ιονίου πανεπιστημίου κ. Ανδρέας Φλώρος, μαζί συνεργάτες του, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων.

Φυσικά, που αλλού θα μπορούσε να στεγαστεί ένα τέτοιο Ινστιτούτο, από την στιγμή που η ιστορία έχει δείξει ότι το Ληξούρι χορεύει στο επίκεντρο κάθε φορά, σε μιά άκρως ενδιαφέρουσα σεισμική ακολουθία στην περιοχή μας, μετους διπλούς σεισμούς του 2014 να μένουν χαραγμένοι στην πρόσφατη μνήμη μας. Αλλά και το πέρασμα του “Ιανού” και του “Μπάλου” που άφησαν την Παλλική με νέες πληγές.

Για το νέο αυτό Ερευνητικό Ινστιτούτο μίλησαν επίσης οι κύριοι: Παναγιώτης Βλαμος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας. Μάρκος Αυλωνίτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων. Κωνσταντίνος Οινοκόμου, Υπεύθυνος Ψηφιακού μετασχηματισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από όλους του Ομιλητές αναφορά έγινε στους “δικούς” μας Καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου κυρίους Διονύση Κατερέλο και Νικόλαο Αραβαντινό.

Είναι γνωστό άλλωστε σε εμάς στο Ληξούρι, αλλά και στους φοιτητές που πέρασαν αυτά τα χρόνια στις αίθουσες του πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ότι τόσο ο κ. Κατερέλος όσο και ο κ. Αραβαντινός, δεν ήταν απλά σύμμαχοι στους αγώνες παραμονής του ΤΗΜΟ στην πόλη μας, αλλά και εξαίρετοι Διδάκτορες με βαθιές γνώσεις προς το αντικείμενο τους και όχι μόνο. Συνεχίζουν να δίνουν το παρών και στην νέα αυτή προσπάθεια της λειτουργίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μηχανικής Φυσικών Κινδύνων.

Με το τέλος των τοποθετήσεων, ακολούθησε μιά ξενάγηση στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται οι σεισμογράφοι, οι οποίοι προσεχώς θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία.

Στο βίντεο θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε όλα όσα ειπώθηκαν.

Αριστέα Χαριτάτου

Δημοφιλή

Κλειστό το Τμήμα Μεταφορών την Πέμπτη 1/12

Το τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών καιΕπικοινωνιών της Π.Ε. Κεφαλληνίας θα είναι κλειστό για το κοινό την Πέμπτη30.11.2023 και την Παρασκευή 01.12.2023, λόγω...

Ικανοποιείται το αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλονιάς

Το καλοκαίρι του 2022, σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣωματείουΟδηγών Ταξί Κεφαλλονιάς είχα δεχθεί το αίτημά του για αντικατάστασητων Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) ταξί...

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με αφορμή: Την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΤην συμπλήρωση 10 χρόνων από την...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων