Ο Δήμος Ληξουρίου για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι

Με απογοήτευση είδαμε χθες να ανακοινώνεται από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ότι  το υποκατάστημα στο Ληξούρι είναι μέσα σε αυτά που η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες πληροφοριών για τον στρατηγικό σχεδιασμό όλων των τραπεζών που περιλαμβάνει μεγάλη μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων τους σε όλη τη χώρα.

Η Παλική είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής αλλά κυρίως με όλο το φάσμα των ανθρώπων που είναι συναισθηματικά δεμένοι με την πρώην Αγροτική Τράπεζα και έχουν γίνει πλέον πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και με τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας που δεν τους επιτρέπει την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία του υποκαταστήματος στο Ληξούρι.

Είναι μια απόφαση που υποβαθμίζει το Δήμο μας και είναι αντίθετη με αυτό που όλες οι Τράπεζες υποστηρίζουν , δηλαδή ότι στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες , τους επαγγελματίες και την ανάπτυξη.

Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επιχειρηματίες (κυρίως) αλλά και οι πολίτες είμαστε ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουμε  έντονα τη διαφωνία μας , την αγωνία και την δυσαρέσκεια μας.

Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στην τοπική μας κοινωνία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια από τους σεισμούς , την πανδημία και το Μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.

Με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται.

Πιστεύουμε ότι ένα τραπεζικό ίδρυμα που έχει συνδέσει το όνομά του με τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας θα ήταν τραγικό να συντελέσει στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Βουλευτή του Νομού , την Περιφερειάρχη και το Επιμελητήριο να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή και να παρέμβουν δυναμικά ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Καλούμε όλους τους συλλόγους καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια σήμερα της τράπεζας Πειραιώς και αύριο των άλλων τραπεζών.

Να λάβουν όλοι σοβαρά υπόψη τους ότι κι εμείς που ζούμε στο Δυτικότερο σημείο της Ελληνικής επικράτειας είμαστε ακρίτες και απαιτούμε το κράτος να σταθεί στο πλευρό μας για να μπορέσουμε ως τοπικές κοινωνίες να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό ισχυρό.

Το έχουμε ανάγκη.

Το έχει ανάγκη η χώρα μας. 

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων