ΟΧΙ της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δημοτική Αστυνομία και ΟΕΥ, στην 34η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ληξουρίου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση μερική ή ολική  στους μή έχοντες εγγράφως άδεια από το LIXOURI.GR

Όπως ήδη έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ληξουρίου, δεν είναι βαρετές. Αντιθέτως είναι γεμάτες ένταση και αρνητικότητα.

Η 34η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα αίτημα του κ. Αριστείδη Μοσχόπουλου που έφτασε στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων και αφορούσε το κατεστραμμένο και επικίνδυνο οδικό αγροτικό δίκτυο και το Γεφύρι στον κάμπο της Λαγκάδας Χαβριάτων.

Για την αποκατάσταση του οδοστρώματος ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Ενώ για τα βαρέα οχήματα άνω των 1,5 τόνων που περνάνε από το γεφυράκι, ότι είναι θέμα Αστυνόμευσης.

Προχωράμε στην ημερήσια διάταξη και στο πρώτο θέμα συζήτησης «Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών(Ο.Ε.Υ) Δήμου Ληξουρίου(άρθρο 10Ν 3584/2007).» Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος κατά την εισήγηση του τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΟΕΥ και μάλιστα την τοποθέτηση του ενίσχυσαν καταθέτοντας τις απόψεις τους οι δυό Υπάλληλοι του Δήμου Ληξουρίου που συμμετείχαν στην Τηλεδιάσκεψη. Ο λόγος για την κα Αφροδίτη Κατσιβέλη και τον κ. Θοδωρή Μαντζουράτο, όπου εξήγησαν αναλυτικά τον ρόλο του θεσμού. Θα είναι ένα εργαλείο στελεχωμένο με προσωπικό και θα δοθεί η ευκαιρία να γίνουν και νέες προσλήψεις στον Δήμο Ληξουρίου.

“Ο Οργανισμός δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση ο ρουφιάνος του Δήμου”

Όσο για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις των Δήμων σε όλη την χώρα, ότι ο ρόλος του θεσμού είναι αναγκαίος για την ορθή λειτουργία και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, των κοινόχρηστων χώρων, την εξάλειψη του υπαίθριου…παραεμπορίου κλπ

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε οτι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον δημόσιοι υπάλληλοι και από άλλους Δήμους (και από Αθήνα) να έρθουν με απόσπαση στον Δήμο Ληξουρίου.

Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε να ακούσουμε, οι πολίτες αυτού του Δήμου, είναι το “ΟΧΙ” της Λαϊκής Συσπείρωσης στην επανασύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ληξουρίου, αλλά και στην ψήφιση του Οργανισμού Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ).

“Δεν θέλω την Δημοτική Αστυνομία, ούτε και τον εσωτερικό οργανισμό” είπε ο Δημήτρης Μαντζουράτος…

και συνέχισε ” δεν θα κάνω διάλογο με τους εργαζόμενους για ένα πολιτικό ζήτημα. Εγώ δεν συμφωνώ με τον Νόμο, ούτε με το άρθρο 14 στην παράγραφο 15 και υποπαράγραφο 2 του ΟΕΔΥ, αλλά ούτε για με το άρθρο 17, υποπαράγραφο 8 της Δημοτικής Αστυνομίας. “

Για την δημοτική Αστυνομία είπε “οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται παράλληλα από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα. Ότι κάνει η Δημοτική Αστυνομία, μπορεί να το κάνει και ένας εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου”

Από την άλλη ο κ. Αραβαντινός Διονύσης και οι σύμβουλοι της παράταξης του, ήταν θετικοί στην δημιουργία Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας, καθώς όπως είπε, θα είναι ομαλή η μετάβαση μετά την αποχώρηση του Δήμου Ληξουρίου από την ΚΕΔΗΚΕ και τα Νομικά Πρόσωπα. Τόνισε επίσης ότι τα Τμήματα αυτά πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό και να προσφέρουν υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Ο κ. Αραβαντινός τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημαντικότητα του ΟΕΥ.

Τέλος, με 9 ψήφους (Δημοτική Αρχής-Διον.Αραβαντινού και Νεστ.Βεντούρα) πέρασε η ψήφιση ΟΕΥ με όλα τα άρθρα, παραγράφους και υποπαραγράφους που συνεπάγονται σε αυτό.

Παρών ψήφισαν οι: Βασ.Ρουχωτάς, Βαγγ.Λουκέρης, Νικ.Αραβαντινός-Ζαφείρης. Αρνητική ήταν η Λ.Σ. (Μαντζουράτος-Φαρακλός-Βαλλιάνος-Δαμουλιάνος-Καπάτος)

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων