Τα μονοπάτια της Παλλικής – Παρουσίαση των Πεζοπορικών Διαδρομών

Χθες πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η 9η (;) συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ληξουρίου. Της συνεδρίασης προέδρευσε ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Γαλανός.

Καλεσμένη ήταν η κα Άνθεια Κώτση, η οποία ασχολείται με το branding, το μάρκετινγκ, τις διοργανώσεις. Η κα Κώτση ανέφερε ότι τώρα ασχολείται με την προώθηση του Κεφαλονίτικου κρασιού. Στο πλάνο της είναι η σύνδεση των Οινοποιείων με τον Γαστρονομικό Τουρισμό, τονίζοντας “θα επισκεφτούμε τα Οινοποιεία της Κεφαλονιάς και θα διοργανώσουμε ένα δείπνο όπου θα συνδέσουμε το φαγητό με τον οίνο”, ενώ δεν τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας διαφημιστικού-προωθητικού υλικού, ένα διαφημιστικό φυλλάδιο οινοτουρισμού που θα κυκλοφορήσει σε δυό γλώσσες (Αγγλικά και Ελληνικά).

Για τον Γαστρονομικό Τουρισμό μίλησε εκτενέστερα ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος.

Στα θέματα συζήτησης της Επιτροπής ξεχωριστό κομμάτι είχε η χάραξη-ανάδειξη-σχεδιασμός-καθαρισμός πεζοπορικών μονοπατιών. Για το κομμάτι αυτό μίλησαν και παρουσίασαν μέσω διαφανειών, εκπροσωπώντας την ομάδα της “Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας” pathsofgreece.gr, οι κύριοι Κωνσταντίνος Καραντζούλης (Τοπογράφος Μηχανικός. Υπεύθυνος για την αναζήτηση παλιών μονοπατιών, το σχεδιασμό δικτύων πεζοπορίας και την αναλυτική χαρτογράφηση περιοχών) και ο Antoine Chabrol (Γεωμορφολόγος – Αρχαιολόγος. Υπεύθυνος για την αναζήτηση παλιών μονοπατιών, και το σχεδιασμό δικτύων πεζοπορίας. Μελετάει επίσης τα σημεία αρχαιολογικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος.)

Μονοπάτια που θα αναδείξουν την ομορφιά των χωριών της Παλλικής και της φύσης.

Πόσο μάλλον την στιγμή που θα μπορείς να διαβείς ανενόχλητος μέσα από παλιά πεζοπορικά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί για να μεταβούν από ένα χωριό στο άλλο. Ανωγή, Κατωγή, Αθέρας και Ληξούρι έχουν την τιμητική τους σε αυτόν τον σχεδιασμό των μονοπατιών της Παλλικής.

Εδώ στο Lixouri.gr, το έχω πει πολλές φορές. Περπατώντας μαθαίνεις τον τόπο σου.

Γι’αυτό απομόνωσα το βίντεο της χθεσινής συνεδρίασης και σας παρουσιάζω το κομμάτι των πεζοπορικών διαδρομών.

Απολαύστε το!

Μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις πεζοπορικές διαδρομές, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση για το καθαρισμό, χάραξη, σηματοδότηση των μονοπατιών από τα ποσά που έχουν δεσμευτεί για αυτόν τον λόγο από την ΟΧΕ Παλλικής.

Κατά την συνεδρίαση έγινε επίσης λόγος για:

-Τις κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτηρίων εντός πόλεως

-Δυό μελέτες, 180 χιλ. ευρώ και 3,5 εκ.ευρώ (μελέτη για έργα οδικής ασφάλειας, ασφαλτοστρώσεις και σε αγροτικούς δρόμους της Παλλικής), αντίστοιχα, που θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

-Δημιουργία spot όπου θα παίζει στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Ο Δήμαρχος λόγω προσωπικών επαφών με τον Πρόεδρο του “ΜΕΤΡΟ” έχει εξασφαλίσει δωρεάν προβολή διαφημιστικού spot για την Παλλική !

-Ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης επισήμανε την αναγκαιότητα να αποκτήσει το Ληξούρι ένα σλόγκαν, ένα σύμβολο, ένα brand, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παλαιά σύμβολα της Παλλικής, όπου είναι το Στάχυ, το Δελφίνι και το γράμμα Π, που συμβολίζουν το αρχαίο νόμισμα της Παλλικής (παλιά Τετράπολις), έτσι ώστε να αποκτήσουμε την δική μας ταυτότητα.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε μιά πρόταση του κ. Γαλανού “όλοι πρέπει να έχουμε λόγο πάνω σε αυτό το κεφάλαιο (Τουρισμός) και οι αποφάσεις να είναι κοινές” !

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κ. Γαλανός δεν το έχει αποδείξει έμπρακτα αυτό. Κι αυτό αποδεικνύεται για ακόμη μιά φορά από την 9η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού. Οι υπόλοιπες 8 συνεδριάσεις πότε έγιναν; Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση; Τι συζητήθηκε; Δυστυχώς, όπως απο αρκετούς φορείς και συντοπίτες ακούγεται “σε ότι έχει αναλάβει ο κ. Γαλανός υπάρχει πλήρη άγνοια” !!!

Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή οι Αντιδημάρχοι, φορείς και λοιποί να αρχίσουν να συνεργάζονται όχι με μιά μικρή ομάδα της αρεσκείας τους, αλλά με όσους αφιλοκερδώς προσφέρουν σε ετούτον τον τόπο εδώ και χρόνια.

Το βίντεο της 9ης συνεδρίασης 22/3/21

Δημοφιλή

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων του Δήμου μας

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων της Παιδικής Χορωδίας Ληξουρίου & Αργοστολίου, καθώς και της γυναικείας και αντρικής χορωδίας του Δήμου Ληξουρίου, τα οποία...

Ξεκινά το ταξίδι της Ιακωβατείου – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2024: «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ: ΜΑΘΑΙΝΩ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΖΩ …» Την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου...

Το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτομοτοποίησης του συστήματος του δημοτικού φωτισμού του Δήμου μας που μόλις...

τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων

Το κέντρο κοινότητας του Δήμου Ληξουρίου με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κ. Αδαμαντίας Καμινάρη δημιούργησε τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων!!Κάτι...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων