Εγιναν τα εγκαίνια της Πλατείας “Σπύρου Θωμάτου-Γεννατά”

Η μεγάλη επιθυμία του Μουσικού και Καθηγητή Σπύρου Θωμάτου-Γεννατά ήταν να χαρίσει το οικόπεδο του στο Ληξούρι, στην οδό Πλάτωνος, στον Δήμο Ληξουρίου για να φτιαχτεί μιά πλατεία.
Η εκτελέστρια της  Διαθήκης του κα Waespe Marlies, μετά τυον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2012, έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα και χτες έγιναν τα εγκαίνια της Πλατείας εις Μνήμην Σπύρου Θωμάτου, με την παρουσία και του Αντιδημάρχου Ληξουρίου κ. Γιώργου Κατσιβέλη.
Η πλατεία κατασκευάστηκε με χρήματα από την κληρονομιά του αείμνηστου Μουσικού. Αρκετοί άνθρωποι συνεργάστηκαν για να περατωθεί αυτό το έργο. Συντονιστής της προσπάθειας ήταν ο Δικηγόρος εκ Αθηνών κ. Αντ.Γραφανάκης.
Ο π. Νικόλαος Σωτήρας τέλεσε Τρισάγιο στην Μνήμη του. Ακολούθησε ένα μικρό πρόγραμμα από την μπάντα της Φιλαρμονικής μας Σχολής,  χαιρετισμοί από την πολιτική ηγεσία του νησιού μας, της πόλης μας καθώς και από τους εκτελεστές της Διαθήκης του Σπ.Θωμάτου.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής με την κιθάρα οου φιλοτεχνήθηκε από την Γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, έγιναν αργά το απόγευμα και η πλατεία παραδόθηκε και επίσημα στον Δήμο Ληξουρίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τους “monte nero” και με πλούσιο μπουφέ από το “Mythos”.

Δημοφιλή

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων