Στην εκπομπή Επτά Χ 7, του τηλεοπτικού καναλιού ionian Channel, φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης.

Στην εκπομπή Επτά Χ 7, του τηλεοπτικού καναλιού ionian Channel, φιλοξενήθηκε χθες ο Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης.

“Το νέο έτος να μας βρει με υγεία, ευτυχία, δύναμη και στον καθένα ξεχωριστά να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του” ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος.

Κατόπιν αναφορά έγινε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου, κατά το 2019, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε μέσα από μιά σειρά ερωτήσεων από τον Δημοσιογράφο για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτά που θα συνεχιστούν και στην δεύτερη 5ετή θητεία του Δημάρχου.

“Χτίσαμε έναν Δήμο το 2019, από το μηδέν και έπρεπε να τον κάνουμε βιώσιμο, αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλα προβλήματα όπως “Ιανό” , “Μπάλλο”, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και όσα άφησε πίσω του και ο σεισμός του 2014.

Ευτυχώς το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είδαν τις προσπάθειες, είδαν να εκτελούνται έργα που τους είχαμε υποσχεθεί και έτσι αποδείξαμε ότι είμαστε μιά δύναμη Αξιοπιστίας και προόδου όπως είναι και ο τίτλος του Συνδυασμού μας και μας εμπιστεύτηκαν με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μιά δεύτερη θητεία συνεχόμενη, και νιώθουμε και εμείς υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στην ανάπτυξη και στις καλύτερες ημέρες.

“Τι θα ολοκληρωθεί και ποιός είναι ο σχεδιασμός των έργων;”

Ως βασικές προτεραιότητες έχουμε βάλει την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων από τους σεισμούς.
Ήδη σε αυτό το κομμάτι δουλευουμε εντατικά, ήδη και η επισκευή του Δημαρχείου είναι σε εξέλιξη, το Δημοτικό Θέατρο όπου θα επαναδημοπρατηθεί επειδή ο διαγωνισμός ήταν άγονος, επομένως τώρα έχουμε για την επόμενη ημέρα για την ανάδειξη και την ανάπτυξη του τόπου. Αυτά είναι η δημιουργία Μαρίνας φιλοξενίας σκαφών στην πόλη του Ληξουρίου, έργο αφαλάτωσης που έχουμε καταθέσει πρόταση για να παίρνει 2,000 κυβικά πόσιμο νερό η πόλη του Ληξουρίου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου όπου ουσιαστικά είναι η πύλη εισόδου στην πόλη, όπου είναι πάνω από 3 χλμ μήκος και ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή μας όπου είναι η πρόσβαση στην διάσημη παραλία της Πλατιά Άμμου. Εκεί επεξεργαζόμαστε μία μελέτη που είναι σε εξέλιξη τρόπους πρόσβασης στην παραλία.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα οδοποιίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε εξέλιξη βρίσκονται και διαγωνισμοί που αφορούν μιά σειρά έξυπνων εφαρμογών που θα αναβαθμίσουν την πόλη και τα χωριά μας, επίσης ο Δήμος θα προμηθευτεί οχήματα ηλεκτροκίνησης για να ανανεώσει και τον στόλο της, για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας, μιά σειρά έργων με αναπλάσεις σε πλατείες και γειτονιές, έρχεται η αναβάθμιση με παγκάκια έξυπνα και γενικά έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό όπου θα αρχίσει να αποτυπώνεται και να φαίνεται.”

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Ληξουριου – VIDEO (δηλώσεις)

https://www.youtube.com/watch?v=qL2B8KR2vKc Με μιά δυνατή ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, πραγματοποίηθηκε σήμερα από νωρίς το πρωϊ η δράση που διοργάνωσε το Τμήμα...

Αποφάσεις 3ης συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” 2021-2027 – Επισκέψεις σε έργα

EIΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ«ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» Κέρκυρα, 6-6-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στην Κέρκυρα η3 η  συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του  Προγράμματος «ΙόνιαΝησιά 2021-2027» με...

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2024 ΣΤΑ ΚΕΠ

 Κοινωνικός και Ιαματικός Τουρισμός ( 6ήμερες διακοπές) Εκδρομικό Πρόγραμμα ( 4ήμερες διακοπές ) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ( 16ήμερες διακοπές ) Δωρεάν Παροχή Βιβλίων...

Έρχεται ο 10ος αγώνας δρόμου Φωκάτων-Λακήθρας

10ος  ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΩΚΑΤΩΝ-ΛΑΚΗΘΡΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024  Ο Π.Σ . Φωκάτων με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης  συνδιοργανώνει τον  10ο  αγώνα δρόμου...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων