Σύσκεψη στο Μαντζαβινάτειο – Έρχεται Γιατρός από την Αμαλιάδα για Σ/Κ – Τι αποφασίστηκε

Τεταμένη η κατάσταση, σε εγρήγορση Διοίκηση-Ιατροί-Νοσηλευτές και Δήμαρχος-Επικεφαλείς Παρατάξεων.

Η κατάσταση έφτασε στο ΑΜΗΝ και συγκεκριμμένα στην Εισαγγελία, με την “άρνηση” Ιατρών από το ΚΥ Σάμης, να εκτελέσουν τις εφημερίες βάση προγράμματος από την 6η ΥΠΕ. Ξεκινά ΕΔΕ. 

Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Καρβέλη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Κατσιβέλης και μάλιστα του μίλησε με έντονο ύφος.

Με τις πιέσεις και του Δημάρχου αλλά και της Εισαγγελίας Κεφαλονιάς η οποία άρχισε άμεσα να ασχολείται με το θέμα του Μαντζαβινατείου, έρχεται για Σαββατοκύριακο Γενικός Ιατρός από την Αμαλιάδα, προκειμένου να μπορέσει το Μαντζαβινάτειο να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς.

Απόψε το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με τον Ορθοπεδικό Ιατρό κ. Παπαδάτο 

Είναι απαραίτητη η λειτουργία του Μαντζαβινατείου και αυτό το συνειδητοποιήσαμε, κοιτώντας παγωμένοι το ασθενοφόρο που έφτασε και επειδή δεν βρήκε γιατρό, έφυγε….

Αναμένουμε την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Ληξουρίου, η οποία πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, τον Πρόεδρο της ΔΚ και φυσικά παρουσία του Διοικητή και Δ/ντη του Μαντζαβινατείου.

Αριστέα Χαριτάτου

Η διαπιστωμένη από καιρό φθίνουσα πορεία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κορυφώθηκε σήμερα με την αδυναμία πραγματοποίησης εφημερίων.

Με αυτά τα δεδομένα, σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου Ληξουρίου,του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας,το Δήμαρχο,τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με βάση την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου ως ακολούθως:

1) Κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου τη Δευτέρα 9/12.

2) Κλείσιμο των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Παλικής.

3) Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου τη Δευτέρα 9/12 ώρα 11:00 και στη συνέχεια πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

4)Καλούμε όλους τους πολίτες,τους Προέδρους και κατοίκους των Κοινοτήτων ,τους τοπικούς φορείς και συλλόγους (συνδικαλιστικούς,πολιτιστικούς,αθλητικούς,συλλόγους γονέων,εργατικά σωματεία,εμπορικούς συλλόγους,το σύλλογο φοιτητών ΤΗΜΟ,15μελή συμβούλια μαθητών κτλ) να στηρίξουν τον αγώνα του Δήμου μας με κάθε τρόπο και κυρίως με τη φυσική τους παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους.

Όλοι μαζί , μια γροθιά , διατρανώνουμε τη βούλησή μας το Νοσοκομείο μας να μείνει ζωντανό και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο Δήμαρχος Οι επικεφαλής των παρατάξεων
Κατσιβέλης Γεώργιος Αραβαντινός Διονύσης
Ρουχωτάς Βασίλης
Μαντζουράτος Δημήτρης
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Ληξουρίου
Γρηγορόπουλος Ανδρέας

Δημοφιλή

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2024 Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί στη συναυλία με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, τον Stelios Magalios/Στέλιος Μαγαλιός και τους Έξω Φρενων /...

Δήμος Σάμης: Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των σπηλαίων

Ενημέρωση για το ωράριο λειτουργίας των Σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης Ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας τωνΣπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, το οποίο...

Επαφές κλιμακίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη και αυτοψία σε έργα της ΠΙΝ

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στο διάστημα 12-17 Ιουνίου, στην Κεφαλονιά, κλιμάκιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιώργο Μάμαλο (Τεχνικών...

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού

Τιμούμε σήμερα τους Ναυτικούς μας, απόμαχους και ενεργούς.Τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται σκληρά στις θάλασσες,αψηφώντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους.Ανάμεσά τους ξεχωριστή...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων