Σύσκεψη στο Μαντζαβινάτειο – Έρχεται Γιατρός από την Αμαλιάδα για Σ/Κ – Τι αποφασίστηκε

Τεταμένη η κατάσταση, σε εγρήγορση Διοίκηση-Ιατροί-Νοσηλευτές και Δήμαρχος-Επικεφαλείς Παρατάξεων.

Η κατάσταση έφτασε στο ΑΜΗΝ και συγκεκριμμένα στην Εισαγγελία, με την “άρνηση” Ιατρών από το ΚΥ Σάμης, να εκτελέσουν τις εφημερίες βάση προγράμματος από την 6η ΥΠΕ. Ξεκινά ΕΔΕ. 

Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Καρβέλη, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Κατσιβέλης και μάλιστα του μίλησε με έντονο ύφος.

Με τις πιέσεις και του Δημάρχου αλλά και της Εισαγγελίας Κεφαλονιάς η οποία άρχισε άμεσα να ασχολείται με το θέμα του Μαντζαβινατείου, έρχεται για Σαββατοκύριακο Γενικός Ιατρός από την Αμαλιάδα, προκειμένου να μπορέσει το Μαντζαβινάτειο να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς.

Απόψε το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει με τον Ορθοπεδικό Ιατρό κ. Παπαδάτο 

Είναι απαραίτητη η λειτουργία του Μαντζαβινατείου και αυτό το συνειδητοποιήσαμε, κοιτώντας παγωμένοι το ασθενοφόρο που έφτασε και επειδή δεν βρήκε γιατρό, έφυγε….

Αναμένουμε την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Ληξουρίου, η οποία πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, τον Πρόεδρο της ΔΚ και φυσικά παρουσία του Διοικητή και Δ/ντη του Μαντζαβινατείου.

Αριστέα Χαριτάτου

Η διαπιστωμένη από καιρό φθίνουσα πορεία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου κορυφώθηκε σήμερα με την αδυναμία πραγματοποίησης εφημερίων.

Με αυτά τα δεδομένα, σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου Ληξουρίου,του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας,το Δήμαρχο,τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με βάση την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου ως ακολούθως:

1) Κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου τη Δευτέρα 9/12.

2) Κλείσιμο των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Παλικής.

3) Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου τη Δευτέρα 9/12 ώρα 11:00 και στη συνέχεια πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.

4)Καλούμε όλους τους πολίτες,τους Προέδρους και κατοίκους των Κοινοτήτων ,τους τοπικούς φορείς και συλλόγους (συνδικαλιστικούς,πολιτιστικούς,αθλητικούς,συλλόγους γονέων,εργατικά σωματεία,εμπορικούς συλλόγους,το σύλλογο φοιτητών ΤΗΜΟ,15μελή συμβούλια μαθητών κτλ) να στηρίξουν τον αγώνα του Δήμου μας με κάθε τρόπο και κυρίως με τη φυσική τους παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους.

Όλοι μαζί , μια γροθιά , διατρανώνουμε τη βούλησή μας το Νοσοκομείο μας να μείνει ζωντανό και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο Δήμαρχος Οι επικεφαλής των παρατάξεων
Κατσιβέλης Γεώργιος Αραβαντινός Διονύσης
Ρουχωτάς Βασίλης
Μαντζουράτος Δημήτρης
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Ληξουρίου
Γρηγορόπουλος Ανδρέας

Δημοφιλή

Κλειστό το Τμήμα Μεταφορών την Πέμπτη 1/12

Το τμήμα αδειών κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Μεταφορών καιΕπικοινωνιών της Π.Ε. Κεφαλληνίας θα είναι κλειστό για το κοινό την Πέμπτη30.11.2023 και την Παρασκευή 01.12.2023, λόγω...

Ικανοποιείται το αίτημα του Σωματείου Οδηγών Ταξί Κεφαλονιάς

Το καλοκαίρι του 2022, σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΣωματείουΟδηγών Ταξί Κεφαλλονιάς είχα δεχθεί το αίτημά του για αντικατάστασητων Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) ταξί...

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με αφορμή: Την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΤην συμπλήρωση 10 χρόνων από την...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων