Συνάντηση του Δημάρχου Ληξουρίου με την Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Σοφία Σακοράφα

Σήμερα, νωρίς το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γεώργιος Κατσιβέλης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αδαμαντία Καμηνάρη και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Διονύσιος Αραβαντινός, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο την Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή του “ΜΕΡΑ25” και Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κα Σοφία Σακοράφα.

Την κα Σακοράφα συνόδευε ο συνεργάτης της κ. Σ.Θεοδωρόπουλος.

Ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης ενημέρωσε την κα Σακοράφα για αρκετά από τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη του Ληξουρίου, τονίζοντας ότι “οι υποδομές, από τους σεισμούς του ’14, είναι ακόμα σε πολύ κακή κατάσταση”, ενημερώνοντας της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, τόσο για το κτιριακό όσο και για την υποστελέχωση των υπηρεσιών του.

Για τις Εργατικές Κατοικίες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ιδιοκτήτες των Εργατικών κατοικιών βρίσκονται ακόμα σε ενοίκιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει και στο θέμα των κατεδαφίσεων.

Αναφέρθηκε και για στο κτιριακό πρόβλημα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν έχει γίνει ακόμα μελέτη από το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη της αποκατάστασης του.

Φυσικά, λόγο έκανε και για την απουσία της Τριτοβάθμιας εκπαίδευση, κάνοντας αναφορά στην σημαντικότητα της λειτουργίας του ΤΕΙ Ληξουρίου και του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, ενημερώνοντας την κα Σακοράφα ότι το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στον τόπο μας.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών στο Στάδιο του Αγίου Αντωνίου, ανέφερε ότι ο Δήμος θα ήθελε να αναβιώσει τα “Τυπάλδεια” με αγώνες στίβου, ζητώντας τη συνεργασία και στήριξη της για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν από κοινού να συνδιοργανώσουν διεθνείς αγώνες στίβου στον τόπο μας.

Η κα Σακοράφα από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία αλλά και για την ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα του Δήμου Ληξουρίου. ” Μου είπατε πάρα πολλά. Να προχωρήσουμε τα έργα έτσι ώστε να ολοκληρωθούν και να μπείτε και εσείς σε μιά κανονικότητα. Ελπίζω σε μιά στενή συνεργασία, έτσι ώστε να τα βάλουμε σε μιά σειρά, σε μιά προτεραιότητα. Συμφωνώ μαζί σας, πρέπει να γίνουν πολλά από όσα αναφέρατε και πρέπει να γίνουν και πάρα πολύ γρήγορα. Πιστεύω πάρα πολύ στην συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπορούμε να συνεργαστούμε ούτως ώστε να αναπτύξουμε δραστηριότητες, σε πάρα πολλά επίπεδα. Θα είμαστε σε επαφή.”, είπε μεταξύ άλλων

Ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε με θαυμασμό στα επιτεύγματα της κα Σακοράφα, από την αθλητική και πολιτική της πορεία. Από τους σεισμούς του 2014, θα συμφωνήσω κι εγώ, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την αποκατάσταση των ζημιών. Ενημέρωσε όμως την κα Σακοράφα για τέσσερα ακόμα θέματα. Για τα προβλήματα του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου, για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, για την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου όπου και παρέδωσε στην κα Σακοράφα σχετικό Ψήφισμα και για το ΤΕΙ Ληξουρίου.

Τέλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Καμηνάρη ευχαρίστησε την κα Σακοράφα για την επίσκεψη της στην πόλη μας, ζητώντας παράλληλα την στήριξη και την συνεργασία της

Ο Δήμαρχος προσέφερε στην κα Σακοράφα ένα καλάθι με κρασί από το Οινοποιείο “Χαριτάτος” και παραδοσιακά γλυκίσματα από το παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο “Μαυροειδής”.

Κλείνοντας να αναφερθεί ότι η κα Σακοράφα με τους συνεργάτες της επισκέφτηκε τόσο την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ., αλλά και τους αθλητικούς χώρους στο Στάδιο του Αγίου Αντωνίου.

Σημ.: Ενημερώθηκαν όλοι οι επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίσκεψη της κα Σακοράφα.

Ο κ. Αραβαντινός, όπως προαναφέρθηκε, παρευρέθηκε , ο κ. Μαντζουράτος λείπει εκτός Κεφαλονιάς, ο κ. Ρουχωτάς δεν παρευρέθηκε.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Δημοφιλή

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων του Δήμου μας

Εντυπωσιακή η εμφάνιση των Χορωδιακών Σχημάτων της Παιδικής Χορωδίας Ληξουρίου & Αργοστολίου, καθώς και της γυναικείας και αντρικής χορωδίας του Δήμου Ληξουρίου, τα οποία...

Ξεκινά το ταξίδι της Ιακωβατείου – Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2024: «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ: ΜΑΘΑΙΝΩ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΖΩ …» Την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου...

Το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτομοτοποίησης του συστήματος του δημοτικού φωτισμού του Δήμου μας που μόλις...

τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων

Το κέντρο κοινότητας του Δήμου Ληξουρίου με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής κ. Αδαμαντίας Καμινάρη δημιούργησε τμήμα επαναχρησιμοποίησης ιματισμού, παπουτσιών, παιδικών παιχνιδιών κι επίπλων!!Κάτι...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων