Στο Ληξούρι ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης +VIDEO-PHOTO

Στο Ληξούρι βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας, κ.Γιάννης Πλακιωτάκης, μαζί με την γενική γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, μετά από αίτημα του Δημάρχου της πόλης μας κ. Γιώργου Κατσιβέλη.

Ο Δήμαρχος μέσα από αλλεπάλληλες επαφές στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όχι μόνο, έχει καταθέσει σοβαρές προτάσεις και αιτήματα που αφορούν το Ληξούρι.

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός και η συνοδεία του, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν για πρώτη φορά την πόλη μας και να αξιολογήσουν τις προτάσεις του Δημάρχου, βλέποντας την υπάρχουσα κατάσταση.

– Σχεδιασμός Μαρίνας στο Λιμάνι Ληξουρίου και επέκταση στο τμήμα του πάρκινγκ απέναντι από τις Τράπεζες Πειραιώς και Εθνική.
– Κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο σημείο μεταξύ Δημοτικού Κοιμητηρίου και Ένωση ΑμεΑ, στον δρόμο προς Λέπεδα.
– Επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι
Συζητήθηκαν αρκετά θέματα με τον Υπουργό να βλέπει με θετικό μάτι τις προτάσεις του Δήμου Ληξουρίου.
Μελλοντικά ας ελπίσουμε ότι θα τα δούμε να υλοποιούνται.
Τον κ. Πλακιωτάκη συνόδευαν συνεργάτες του, άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, άνδρες του Λιμενικού Σώματος με υπηρεσιακό σκάφος, καθώς και: ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ.Λιάρης , ο καθηγητής κ. Λέκκας, ο Βουλευτής κ. Καππάτος, η Περιφερειάρχης κα Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουρής. Ενώ στο Λιμάνι τους περίμεναν οι: Αντιδημάρχοι Ληξουρίου κ. Μαρκέτος, Βολτέρας, Γαλανός, Ντιουάνι, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Λουκέρης, ενώ στον δρόμο “πέτυχαν” και τον κ. Ρουχωτά.
Η επίσκεψη του Υπουργού έκλεισε με γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας, έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Υπουργού και του Δημάρχου και αποχώρησε με έκτακτο δρομολόγιο των φέρυ μπωτ για Αργοστόλι.
Αριστέα Χαριτάτου

https://www.facebook.com/dimoslixouri/videos/348809302997708

 

https://www.facebook.com/dimoslixouri/videos/1084634455301245

Δημοφιλή

πρόγραμμα εορτασμού της 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 160 ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου 2024 ημέρα Δευτέρα:  Γενικός σημαιοστολισμός από 8 ης πρωινής ώρας της...

«Κοινοποίηση της υπ΄ αριθ. 19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2024 (ΦΕΚ Β΄ 2250/30-04-2024) σχετικάμε την επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας,αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού...

Ιωσήφ Β. Λουκέρης: ΠΟΙΟΙ είναι το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ δεν το στελεχώνουν άνθρωποί «απλοί σαν κι εμάς»· το ΕΠΑΜ στελεχώνουν άνθρωποι σύνθετοι σαν κι εμάς. Ο καθένας με τα προβλήματα και τους προβληματισμούς...

Εορτασμός 160ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Εορτασμός της 160 ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τηνΕλλάδα. Στις 21 Μαΐου 1864 ο Άγγλος Αρμοστής Ερρίκος Στόρξ, παρέδωσετα Επτάνησα στον έκτακτο...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων