Το Δημοτικό Συμβούλιο για Κυριάκο Ευαγγελάτο, Σχολεία και Τεχνικό Πρόγραμμα

Για τρίτη φορά, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του τρέχοντος οικ. έτους , προκειμένου να ξεκινήσουν να γίνονται οι πληρωμές επιδομάτων λόγω “Ιανού”, προμήθειες, έργων.

Για ακόμα μιά φορά, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, πλην της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, απέδωσαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη, αλλά και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Καμηνάρη, καθώς ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς, για ακόμα μιά φορά παρέδωσε μαθήματα κανονισμού …προεδρεύοντας.

Αλαζονεία, εγωϊστής, ψεύτης, πεισματάρης κλπ κλπ

Ο κ. Αραβαντινός έκανε λόγο και για ανυπόγραφα δημοσιεύματα που “κολακεύουν” τον Δήμαρχο και “στήνουν” στον τοίχο τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης. Έκανε και παρατήρηση στον Δήμαρχο, κατηγορώντας τον ότι προβάλλεται μέσα από βίντεο και φωτογραφίες. Μα πως θα δει ο κόσμος ότι έστω και με αργούς ρυθμούς κάτι γίνεται επιτέλους στην πόλη; Θα τον ενημερώσετε εσείς τον κόσμο κύριε Αραβαντινέ, μέσα από τις ανυπόγραφες αναρτήσεις;

Μα όποιος παρακολουθεί την επικαιρότητα και τις αναρτήσεις στα διάφορα σάιτ, αντιλαμβάνεται ακριβώς το αντίθετο. Με “ψευδώνυμα” κρύβονται πίσω από την ασφάλεια που τους προσφέρει η κάθε κίτρινη ιντερνετική φυλλάδα. Ξέρετε εσείς κύριε Αραβαντινέ και κύριε Ρουχωτά. Δεν τα υπογράφετε τα άρθρα σας, εκείνα τα γεμάτα χολή, αλλά έχετε γίνει ειδικοί στο να σκαρφίζεστε παρατσούκλια “ένας Ληξουριώτης” κλπ κλπ. Πόσο θλιβερή και αναξιοπρεπή η συμπεριφορά σας. Μα δεν μας εκπλήσσει, έτσι μας έχετε συνηθίσει.

Ο κόσμος που παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και σας ακούει, έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματα του.

Λοιπόν, περί της συνεδρίασης…

Με μιά ωραία πρόταση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το απόγευμα.

Μιά πρόταση από τον Ανδρέα τον Μοσχόπουλο.

Ο κ. Μοσχόπουλος αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν, της απώλειας του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου και ζήτησε από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου τα ακόλουθα:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να μείνει αμέτοχο στην απώλεια του 23χρονου Κυριάκου και στο πένθος της οικογένειας του. Να συντάξουμε μιά ομαδική συλλυπητήρια επιστολή, με όλους τους συμβούλους. Να αναζητηθούν οι ευθύνες από την Πολιτεία και να αποδοθούν. Συμβολικά ο Δήμος να δώσει ένα ποσό στις Σχολικές Επιτροπές, για την μνήμη του Κυριάκου, με το σκεπτικό ότι αυτό το παιδί πήγε στα Σχολεία της πόλης μας”

Σύμφωνους βρήκε τους δημοτικούς συμβούλους η πρόταση του κ. Μοσχόπουλου.

Ο κ. Δήμαρχος είπε “συμφωνώ. Να συμπαρασταθούμε και να ζητήσουμε να διερευνηθούν τα αίτια καθώς και να αποδοθούν οι ευθύνες στην μονάδα που υπηρετούσε ο Κυριάκος”

Ο κ. Αραβαντινός, “συμφωνούμε με την πρόταση του συμβούλου της παράταξης μας. Να συντάξουμε ένα εμπεριστατωμένο κείμενο”

Ο κ. Ρουχωτάς “ταπεινά να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένεια. Αλλά να δοθούν τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο κ. Μαντζουράτος “εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους γονείς του Κυριάκου. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να σταθούμε δίπλα τους και με όποιο τρόπο μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο τους. Είμαι σύμφωνος με την πρόταση του Ανδρέα. Ως Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσουμε ομαδικά τα συλλυπητήρια μας. Να ζητήσουμε να διερευνηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός”.

Ο κ. Ν.Βεντούρας από την παράταξη του κ. Ρουχωτά πρότεινε “να κάνουμε μιά δενδροφύτευση, μιά μικρή παρέμβαση στο χωριό του, στο Κοιμητήριο Μονοπωλάτων”

Μετά το πρώτο αυτό 20λεπτο της συνεδρίασης, τον λόγο ζητά ο κ. Μαντζουράτος και κάνει λόγο για τις Σχολικές εγκαταστάσεις.

“Σήμερα μπήκε το 2ο Δημοτικό στο επισκευασμένο Σχολείο και είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός”

Ο κ. Μαντζουράτος υπενθύμισε ότι “χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να γίνει η αποκατάσταση του Σχολείου. Οι αγώνες οι οποίοι δόθηκαν από τους συνδικαλιστές, ήταν πολύ μεγάλοι.Ο κ. Δήμαρχος θυμάται πόσες φορές επισκεφτήκαμε τον τότε Δήμαρχο Κεφαλονιάς (Αλ.Παρίση) για να τον πιέσουμε και να ξεμπλοκάρουμε την όλη κατάσταση των έργων αποκατάστασης. Το Μηχανουργείο του ΕΠΑΛ και το Σχολείο της Αγίας Θέκλης, παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Υπάρχουν μεν εξελίξεις, αλλά… Αυτήν την στιγμή πρέπει να τρέξουν τα έργα και όλα τα σχολεία να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την επιστροφή του ΓΕΛ στο παλιό κτήριο. Να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου Λυκείου”.

Ο κ. Κατσιβέλης ενημέρωσε ότι αύριο (δηλαδή σήμερα 2/3/21) υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης.

Η συζήτηση έρχεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Για τρίτη φορά, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν το πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και το οποίο είναι αποδεκτό από την Αποκεντρωμένη. Για ακόμη μιά φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως προανέφερα, εξαπέλυσαν άκομψους χαρακτηρισμούς και φυσικά στο τέλος δεν ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα. Η συζήτηση κράτησε 3 ώρες !

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε το θέμα σχετικά με την “Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δημου Ληξουρίου έτους 2021,κατόπιν ακύρωσης της υπ΄ αριθ. 18/2021 προηγούμενης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με την υπ. αριθ. πρωτ. 30435/25-2-2021 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελ/σου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.”

Ζητώντας να στηρίξει το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου την πρόταση που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική και δεν είναι άλλη από την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ληξουρίου.

“να μιλήσω ή να μείνω σιωπηλός;” αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος “επιλέγω να μην μιλήσω” και συνέχισε “σήμερα ψηφίζουμε το Τεχνικό πρόγραμμα για τρίτη φορά”

Μέσα σε όλη αυτήν την συζήτηση, ακούσαμε επιτέλους τον κ. Ρουχωτά, να παραδέχεται ότι “έχω κάνει δεκάδες προσφυγές”. Για την γραμμή και τους χαρακτηρισμούς που ακουστηκαν από τους δυό Επικεφαλής κυρίους Αραβαντινό και Ρουχωτά, δεν θα κάνω τον κόπο να αναφερθώ. Όσοι δεν τους ακούσατε χθες, ας τους ακούσετε στο βίντεο της συνεδρίασης που ακολουθεί. Έτσι για να έχετε μιά εικόνα, ποιοί είναι αυτοί που ρίχνουν τρικλοποδιές και σαμποτάρουν την λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Δημήτρης Μαντζουράτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ακολουθώντας την συνδικαλιστική γραμμή ανέφερε μεταξύ άλλων “πολιτικά καταδικάζουμε το τεχνικό πρόγραμμα. Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί υπηρεσιακά. Ένα τεχνικό πρόγραμμα αποδεικνύει το όραμα μιάς Δημοτικής Αρχής. Το τεχνικό Πρόγραμμα είτε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι, είτε των δυό παρατάξεων Ρουχωτά-Αραβαντινού είναι, δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες λαϊκές ανάγκες. Εμείς στηρίζουμε την δική μας την πρόταση. Να καθίσουμε να κάνουμε μιά ανοιχτή, αξιοκρατική συζήτηση χωρίς την πίεση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος”.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μαντζουράτο επειδή “με την τοποθέτηση του έθεσε τις σωστές βάσεις. Όλα αυτά που είπε είναι η αλήθεια, όπως την λέμε κι εμείς. Οι άλλες δυό παρατάξεις με τις απανωτές δυό σφαλιάρες, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Θα πρέπει να είναι σύμφωνα με την Νομοθεσία το Τεχνικό πρόγραμμα.

Στην Οικονομική Επιτροπή οι κύριοι Αραβαντινός και Ρουχωτάς, ψήφισαν υπέρ, συμφώνησαν, στο Τεχνικό δελτίο του “Φιλόδημου”. Εσείς οι ίδιοι το έχετε ήδη ψηφίσει, το έχετε εγκρίνει και έρχεστε μετά από εναν χρόνο και δεν δέχεστε αυτό που ψηφίσατε; Δεν γνώριζαν οι δυό επικεφαλής τι είχαν ψηφίσει;

Εφόσον ξέρουμε την συγκεκριμένη νομοθεσία, υπάρχει νόημα να καταθέσουμε άλλη πρόταση που είναι αντίθετη της Νομοθεσίας ;

Πέντε φορές σας διαβάσαμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης.

Υπάρχει συγκεκριμένο Νομοθετικό πλαίσιο. Ελάτε να δούμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο τι χρήματα θα έχουμε και κάντε ένα τεχνικό πρόγραμμα.

Έχουν όλοι οι άλλοι Δήμοι, προϋπολογισμό εγκεκριμένο, κι εμείς που καταθέσαμε πρώτοι από όλους τους Δήμους, ακόμα δεν έχουμε!

Ξέρετε ότι σήμερα (χθες 1/3), σταμάτησε η παροχή του γάλακτος στους υπαλλήλους επειδή δεν έχουμε προϋπολογισμό;

Να θυμηθούμε και την τότε προσφυγή του Βασίλη του Ρουχωτά, που ακύρωσε την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων από την ΔΕΥΑΚ, ακυρώνοντας το ένταλμα της πληρωμής.

Ας αποφασίσουμε πότε θέλουμε να ισχύει ο Νόμος και πότε όχι…

Υπάρχουν αυτήν την στιγμή, 30 σελίδες προσφυγή από τον Βασίλη τον Ρουχωτά, για έργα που έχουμε εγκρίνει για την αποκατάσταση από τις καταστροφές του “Ιανού”.

“Λες στο Δημοτικό Συμβούλιο, την μιά μέρα, “Δήμαρχε σου δίνουμε “λευκό” για τον προϋπολογισμό” και την επομένη ημέρα καταθέτεις προσφυγή για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ρωτάει, καταλαβαίνει και βγάζει τα συμπεράσματα του. Στόχος μας είναι η ορθή λειτουργία του Δήμου κι εύχομαι να τα καταφέρουμε μέσα και σε όλη αυτήν την γραφειοκρατία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε”, τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Μια παρένθεση εδώ: Να αναφερθεί εδώ ότι ο κ. Ρουχωτάς έχει ήδη εισπράξει τα επιδόματα λόγω ‘Ίανού” και ότι μπορείτε να τα βρείτε αναρτημένα στην Διαύγεια !!! Έτσι για να έχετε γνώση !

Σε λίγο θα έχει αναρτηθεί το βίντεο:

Δημοφιλή

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου, Travel Expo Cyprus 2024

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε  στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου, Travel Expo Cyprus 2024, η οποία έλαβε χώρα από τις 19 έως και τις 21...

“Υπερίων” Ευχαριστήρια Επιστολή προς  την κα. Μαρίκα Μεταξά

ΠΡΟΣκα. Μαρίκα ΜεταξάΑνώνυμο Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης - ΕΤΑΚ ΑΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Ευχαριστήρια Επιστολή» Αξιότιμη Κύρια Μεταξά,Το Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. του «ΥΠΕΡΙΩΝ», οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ...

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης σας προσκαλούν στο Παζάρι Βιβλίου το Σάββατο 27/4

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίας Θέκλης μαζί με τους γονείς τους το Σάββατο 27 Απριλίου 10:00 -13:00 στην Πλατεία Ληξουρίου θα πραγματοποιήσουν Bazaar Βιβλίου...

Ενημερωτικές συναντήσεις στα χωριά είχαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Τις κοινότητες Ριφίου, Δαμουλιανάτων και Κοντογενάδας επισκέφθηκε χθες Κυριακή 21/4 ο Δήμαρχος Ληξουρίου συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κ.Αδαμαντία Καμινάρη όπου είχαν συναντήσεις με τους...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων