Τσικνοπέμπτη-Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά 

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

ü  Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε

ü  Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο

ü  Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα

ü  Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του

ü  Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο

ü  Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.

ü  Γι’  αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Δημοφιλή

Πρόσκληση σε συνεδρίαση λογοδοσίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Καλείστε να προσέλθετε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποίαθα πραγματοποιηθεί...

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς ενημερώνει τους καταναλωτές της Σάμης

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς ενημερώνει τους καταναλωτές της Δ.Ε. Σάμης(πόλη Σάμης και γύρω χωριά), ότι μέχρι την οριστική αποκατάσταση του τεχνικούπροβλήματος που έχει προκύψει...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων